TKMST | De vijf vetste vakanties na je eindexamen

De vijf vetste vakanties na je eindexamen

1. Chersonissos, Kreta
Chersonissos is een plaats op Kreta en is een heel populaire bestemming onder jongeren (google maar even op ‘Oh oh Cherso’, voor als je dat nog niet kent) . Er zijn heel veel uitgaansgelegenheden en er worden bijna elke avond toffe feesten gegeven. Chersonissos ligt aan het stand dus veel jongeren luieren overdag aan het stand en gaan ’s avonds op stap. Als je niet zo van uitgaan houdt, kun je ook je lol op in Chersonissos. Bezoek bijvoorbeeld het oudere deel van de stad als je van cultuur snuiven en geschiedenis houdt en er is ook een heel leuk waterpark in de buurt. Van Chersonnisos kun je ook makkelijk een dagje naar Spinalong, een leuk plaatsje in de buurt.

2. Albufeira, Portugal
Albufeira is een plaatsje helemaal onder in Portugal. Ook Albufeira staat bekend om haar vele kroegen, discotheken en bars, maar ook om haar oude stadcentrum met de mooie witte huisjes. Overdag en ’s avonds vind je op de boulevards bij het strand leuke marktjes en kraampjes. De twee mooiste stranden in Albufeira zijn Praia da Coulha en Praia da Marinha aan de ontzettend blauwgroene zee met de mooiste kliffen. In het nieuwe gedeelte heb je de vetste clubs waar ook veel Nederlandse artiesten komen.

3. Lorret de Mar
Lloret de Mar is een feestplaats maar wat het anders maakt dan bijvoorbeeld Chersonissos of Albufeira is dat het heel erg Nederlands georiënteerd is. Er zijn heel veel restaurantjes en clubs met Nederlandse eigenaren waar je gerust een portie bitterballen bestelt en voetbal kijkt. Vanuit Lloret kun je makkelijk en snel naar de grootste stad van Catalonië: Barcelona!

4. El Arenal, Mallorca
Op Mallorca zijn een heleboel verschillende badplaatsen waar je je prima kunt vermaken. Als je goed wilt uitgaan moet je in El Arenal zijn, maar ook in ander plaatsen feest je in veel barretjes en kroegen door tot in de late uurtjes. Ook kun je diverse boottochten maken, zwemmen en zelfs duiken en snorkelen. Er zijn grote aquaria en je kunt er met dolfijnen zwemmen. Een diverse bestemming dus.

5. Rimini, Italië
Rimini mag in dit lijstje zeker niet ontbreken. Het is de bekendste vakantiebestemming in Italië onder jongeren. In deze badplaats aan de Adriatische Zee kun je de hele dag onbezorgd zonnen en ’s avonds losgaan in de leukste clubs. Ook is de plaats rijk aan geschiedenis. Wat veel mensen niet weten is dat Rimini een leuk oud centrum heeft met oude Romeinse ruïnes en een amfitheater. Vanaf Rimini kun je zelfs nog een dagje Venetië doen!

Kortom, deze populaire bestemmingen zijn niet alleen voor een feestvakantie maar ook voor een cultureel reisje of een weekje luieren op het strand perfect! Heel veel plezier en pas goed op jezelf!
Nu eerst nog even dat examen halen.