TKMST | Het allerbeste gevoel is dat de examens nu voorbij zijn!

Het allerbeste gevoel is dat de examens nu voorbij zijn!

Vandaag was voor mij het laatste en moeilijkste vak aan de beurt, namelijk aardrijkskunde. Toen ik het examenrooster kreeg vond ik het vervelend dat dit vak helemaal aan het einde stond. Ik was bang er de hele tijd tegenaan te hikken. Maar het viel mee. Juist doordat ik het pas vandaag had kon ik me extra goed voorbereiden. Dat heb ik dan ook gedaan. Naast examens heb ik ook vragen uit het boek geoefend. Toch had ik voor dit vak de meeste zenuwen.

Eenmaal op school aangekomen wilde ik op mijn plek gaan zitten, maar toevallig zat daar al iemand. Denkend dat ik verkeerd had gekeken ben ik drie keer opnieuw naar de lijst met namen gelopen. Toen pas kwam er een ander meisje naar het plekje toe die om dezelfde reden in verwarring was, en gingen we samen vragen wat er moest gebeuren. Uiteindelijk werd zij gewoon op de plek achter mij gezet.

Gelukkig begon ik best wel lekker en naar mijn verbazing bleef het ook goed gaan. Totdat ik aankwam bij de laatste twee opgaven, over rivieren en leefomgeving. Ik werd erg onzeker bij deze vragen. Bij een vraag wist ik niet wat het begrip betekende, waarop de vraag was gebaseerd. En die vraag was ook nog eens drie punten waard! Dat was een tegenvaller.

Wel was ik ruim op tijd klaar en hoorde ik achteraf van andere mensen uit mijn klas dat het bij een aantal best slecht was gegaan. Bij mij gelukkig niet. Al met al heb ik er een redelijk goed gevoel over. En wat al helemaal een goed gevoel geeft is dat de examens voorbij zijn!

Door: Roos Franck
Vak: Aardrijkskunde (havo)
Datum: 21-05-2019