TKMST | Het examen was echt verschrikkelijk

Het examen was echt verschrikkelijk

De sfeer tijdens het examen was best apart. We zaten maar met vijf mensen in de hele gymzaal en er waren drie surveillanten. We zaten dus helemaal vooraan. Het voordeel was wel dat we geen last hadden van klassen die eerder weg mochten.

In aardrijkskunde had ik, net als in filosofie, het meeste vertrouwen. Ik vind aardrijkskunde een interessant vak maar ik wil er niks mee doen later. Per onderwerp had ik veel geleerd en vooral veel geoefend. Zo kwam ik erachter dat er eigenlijk een paar standaardzinnen zijn die in veel opdrachten en antwoorden terugkomen. Zo moest je bijvoorbeeld weten hoe een reeks vulkanen staat, zoals in Hawaii. Zodra ik de vraag herkende, kon ik het antwoord bijna letterlijk overnemen van deze zinnen.

Wel was ik bang voor de atlasvragen, omdat ik het vaak erg moeilijk vind om de juiste kaart te vinden. Mijn docent had aangegeven dat we waarschijnlijk niet in tijdnood kwamen en dus ook niet moest haasten. Ik heb inderdaad geen tijdstress gehad, want ik was ruim op ruim klaar

Tegen al mijn verwachting in was het examen echt verschrikkelijk. Er werd niks gevraagd over New York, LA, en Washington en we kregen zo veel rare bronnen dat ik van niet een antwoord zeker was. Ik ga het examen vanmiddag nakijken en dan hoop ik dat ik op een voldoende uitkom.

Tip: Lees de antwoorden van de opdrachten bij de examenbundel goed door. Deze zijn enorm handig bij het begrijpen van de stof!