TKMST | Op wereldreis tijdens examen

Op wereldreis tijdens examen

TKMST blogt over de examens! Iris (vwo) en Selma (havo) delen hun ervaringen in een #examenblog. Vijf dagen zonder examens: Iris' motivatie voor haar vwo-examen aardrijkskunde was ver te zoeken. Haar boeken dreigden bijna van huis weg te lopen door gebrek aan aandacht.

"Het voelde vandaag net alsof ik mijn eerste examen ging maken. De zaal, het uitdelen en het wachten kwamen me weliswaar verdacht bekend voor, maar ik heb zo lang niks gedaan (sinds vrijdag vier ik al vakantie) dat het niet meer voelde alsof ik in de examenperiode zat. De superhandige externe motivatie die ik te danken had aan de druk van de eerste examenweek was dan ook ver te zoeken de afgelopen dagen. Mijn boeken dreigden van huis weg te lopen door gebrek aan aandacht. 

Gelukkig kwam het besef dat ik iets moest doen, toen bleek dat ik niets snapte van hoge en lage druk. In mijn ogen zat het zo: als ik ijsjes wil eten op het strand is er hoge druk en als ik oliebollen wil eten tijdens een sneeuwballengevecht lage druk. Daar red je het dus niet mee. Tijdens het opeten van mijn nagels heb ik toch nog genoeg op kunnen frissen voor het examen van vandaag: een lastige, soms heel rare, soms heel grappige en in ieder geval vreemde wereldreis.

We konden alvast genieten van wat Tour-de-France-voorpret door de juiste hoogteprofielen van de etappes aan de juiste plek te koppelen. Een leuk, tijdrovend grapje. Ook hebben we de toekomst van Saudi-Arabië gered door advies te geven over waar ze het beste hun zoete water vandaan kunnen halen. Vervolgens blikten we terug in de tijd om de aanwezigheid van 145 miljoen jaar oude stenen rond Parijs te verklaren. En tot slot verklaarden wij, op serieuze en uiterst wetenschappelijke wijze, waarom shoppen in het modekwartier van Arnhem goed is voor de wereld.

Waarom zou je nog reizen in je tussenjaar als je aardrijkskunde in je pakket hebt? Waarom drukke vliegvelden, zweterige wandelingen en vervelende insecten trotseren? Geef mij maar een examen aardrijkskunde."

Door: Iris Veltman
Vak: Aardrijkskunde (vwo)
Datum: 24 mei 2018

Wil jij ook bloggen of vloggen voor TKMST? Check hier alle info of stuur een mailtje naar redactie@tkmst.nl.