TKMST | 5 geluksitems voor tentamens!

5 geluksitems voor tentamens!

De meeste studenten die tentamens doen hebben geluksitems bij zich. We bedoelen dan natuurlijk geen konijnenpootjes en dat soort bijgeloof. Maar toch zijn er vast wel artikelen die jij graag draagt of bij je hebt als je een tentamen gaat doen. Misschien schrijf je het liefst met een bepaalde pen of draag je altijd je geluksoverhemd als je een tentamen maakt. Dit zijn de 5 bekendste en meest gebruikte geluksitems voor tentamens!

 1.         Een favoriete pen

Tentamens leveren veel schrijfwerk op. Als je dat moet doen met een vervelende pen, is dat natuurlijk niet echt handig. Daarom kiezen veel studenten een bepaalde pen die zij zien als een gelukspen. Het is een pen die lekker in de hand ligt en die altijd betrouwbaar is. Een gelukspen helpt je om je beter te concentreren. Bovendien is het natuurlijk erg fijn als je met je favo pen minder snel last krijgt van schrijfkramp of andere ongemakken. Als goed voorbereide student neem je natuurlijk niet alleen je favoriete pen mee, maar ook een extra vulling of een reservepen.

 2. Geluksondergoed

Ondergoed is misschien een beetje een genant onderwerp. Toch blijkt dat ruim de helft van alle studenten bewust een bepaald soort ondergoed draagt tijdens tentamens. Sommigen geloven oprecht dat hun favoriete onderbroek geluk brengt. Maar in veel gevallen gaat het bij geluksondergoed ook om extra comfort. Een herenboxershort van bamboe is naadloos en neemt veel vocht op. Ideaal tijdens een (zweterig) examen en het blijft ook na langere tijd zitten nog steeds comfortabel. Natuurlijk kies je voor een mooie boxershort in een opvallend kleurtje, want dat brengt nog extra geluk tijdens tentamens.

 3. Bijzonder eten en drinken

Tijdens een tentamen dien je natuurlijk goed te presteren. Daar heeft eten veel invloed op! Zo kan uitdroging al heel snel zorgen voor een gebrek aan concentratie. Ook het eten van bepaalde vetten werkt erg slecht op je concentratie, terwijl fruit dat weer flink kan verbeteren. Veel studenten denken hier goed over na. Misschien heb jij ook wel bepaald eten dat jou extra scherp houdt, zoals het eten van een banaan tijdens het tentamen. Water is altijd verstandig om mee te nemen (misschien in je geluksbidon?).

 4. Vaste hulpmiddelen

Bij de meeste tentamens mag je extra hulpmiddelen gebruiken. Misschien mag je een calculator meenemen of gebruik je potlood en gum. Of er hoort bij jouw tentamen een handboek of woordenboek dat je mee mag nemen. Wat het ook is: zorg ervoor dat je vaste hulpmiddelen hebt, die je alvast kunt klaarleggen voor je tentamen. Natuurlijk kies je handige studenten items waar je vertrouwd mee bent en waarvan je precies weet hoe je ze het meest efficiënt kunt gebruiken. Het is fijn als je er bepaalde eigen kenmerken aan toevoegt, bijvoorbeeld door je gelukscalculator te voorzien van een leuke sticker of door je woordenboek een mooie kaft te geven.

 5. Geluksmuntjes of gelukssieraden

Ken je het geluksdubbeltje van Dagobert Duck? Het is een wat extreem voorbeeld, maar heel veel mensen geloven dat bepaalde muntjes geluk brengen. Misschien heb jij ook wel zo’n geluksmuntje: een euromunt of een ander muntje dat voor jou extra bijzonder is. Ook hebben veel studenten gelukssieraden. Een bepaalde armband, halsketting of ring kan zorgen dat je je rustiger en meer op je gemak voelt. Zo kunnen muntjes of sieraden zorgen voor een betere concentratie en dus voor een beter resultaat van je tentamen!

 

Geluksitems zijn je eigen vertrouwde spulletjes, waarvan je weet dat ze je helpen bij het maken van het tentamen. Ze zorgen ervoor dat je je kunt ontspannen, dat je geconcentreerd kunt werken en dat je niet onnodig afgeleid wordt. Geluksitems helpen je dus zeker om je tentamen beter te maken. Welke geluksitems heb jij altijd bij je?