TKMST | Avontuurlijk aangelegd? Studeer in Vlaanderen!

Avontuurlijk aangelegd? Studeer in Vlaanderen!

Bruis je van de ambities en wil je verder studeren? Heb je daarnaast ook zin in avontuur - wil je net iets anders dan je leeftijdsgenoten? Kijk dan eens over de grens, richting zuiden. Richting Antwerpen, één van de grootste studentensteden in Vlaanderen. AP Hogeschool biedt 24 professionele bachelors en 8 artistieke opleidingen aan die op jouw lijf geschreven zijn.

Zaterdag 1 december 2018: Infomoment voor Nederlandse scholieren

 Op zaterdag 1 december 2018 organiseert AP Hogeschool een infomoment voor Nederlandse scholieren. Zak af naar Antwerpen, ontdek er alles over het hoger onderwijssysteem in Vlaanderen en alle opleidingsmogelijkheden. Nadien kan je de stad intrekken. Cultuur opsnuiven, lekker eten, shoppen … of verder studeren? Antwerpen heeft heel wat te bieden. Lees hier meer en schrijf je in.

Waarom verder studeren bij AP hogeschool in Antwerpen?

  • In de professionele bachelors (= HBO-opleidingen) van AP Hogeschool draait alles om praktijkervaring opbouwen. Geen theorie om de theorie. Wel: handen uit de mouwen en doen!
  • In de Schools of Arts van AP Hogeschool schrijf je jouw eigen artistieke verhaal. Je wordt er omringd door kunstenaars en treedt in de voetsporen van bekende theatermakers, muzikanten, dansers en ontwerpers.
  • Bij AP Hogeschool kan je rekenen op persoonlijke begeleiding bij het uitstippelen van je studietraject. Vragen over je studiekeuze of over studeren in Vlaanderen? Contacteer dan het studentenadviespunt van AP Hogeschool op stap@ap.be.
  • Bij AP Hogeschool is er onbeperkt plaats voor nieuwe studenten. Je hoeft dus niet deel te nemen aan een loting.
  • AP Hogeschool investeert voortdurend in haar opleidingen en campussen. In september 2015 openden we onze gloednieuwe campus Spoor Noord in hartje Antwerpen. Deze campus biedt plaats aan zo’n 5.000 studenten. Ook onze andere campussen zijn voorzien van alle moderne studiefaciliteiten.
  • Het collegegeld is aanzienlijk lager dan in Nederland.
  • Antwerpen is een internationale studentenstad die bruist van de cultuur-, sport- en uitgaansmogelijkheden.
  • Antwerpen ligt op een boogscheut van de Nederlandse grens en is gemakkelijk bereikbaar met de trein of bus.

Opgelet - Studenten met een HAVO-diploma raden we aan om eerst een propedeuse af te leggen en vervolgens in te schrijven voor een professionele bacheloropleiding.  

Dit vertellen studenten zelf over AP Hogeschool:

undefined
Dagmar Aarse, studente Journalistiek, uit Rotterdam: "In Nederland zijn er veel opleidingen met een toelatingstest. Vervolgens wordt er ook nog eens gekeken naar je cijfers uit het verleden. Bij AP krijgt iedereen de kans om zich te bewijzen in een opleiding. Dat is erg fijn en spreekt me aan."

undefined
Mathijs Van Wissen, student Hotelmanagement, uit Maastricht: "In Nederland moet je telkens hospiteren als je op kamers wil. In Vlaanderen hoeft dit niet en kan je gewoon zelf kiezen waar je op kot gaat. Gewoon tekenen, zonder veel moeilijkheden of een selectie. Dat is veel fijner!"

Klik hier en ontdek wat andere studenten te vertellen hebben over AP Hogeschool.

;