TKMST | Dankzij deze 3 hapklare tips ben jij in no-time gesetteld in je studentenkamer

Dankzij deze 3 hapklare tips ben jij in no-time gesetteld in je studentenkamer

Ben jij een student en wil je op kamers? Dan zijn er een hoop aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste wil je de juiste kamer vinden; dat kan een behoorlijk lastige opgave zijn. Maar als je eenmaal een kamer hebt gevonden, dan ben je nog niet gesetteld. Je moet een hoop doen en regelen voordat alles in orde is. Aan het einde van dit artikel weet jij wat je moet regelen voordat je op kamers gaat.

Het regelen van je abonnementen

Ik raad altijd iedereen aan die op kamers gaat om vooraf abonnementen af te sluiten. Je kan het allemaal maar beter goed regelen en als je intrekt wil je niet nog een week moeten wachten op je wifi of televisie.

Omdat je als student waarschijnlijk met een krap budget zit, moet je wel letten op je centjes. Gebruik daarom vergelijkswebsites voor al je abonnementen om te kijken of je wel een eerlijke prijs krijgt en zodat je overzichtelijk kan kiezen welk abonnement het beste bij je past. De prijs van je tv en internet vergelijken kun je maandelijks een hoop schelen en als student zijnde is elke cent goud waard.

Meubels en inrichting

Het laatste wat je wil, is dat je in een kamer komt te zitten dat aanvoelt als een ziekenhuis: veel witte muren en weinig interieur. Ik merk aan studenten dat ze zich sneller thuis en veilig voelen als ze hun kamer inrichten met spulletjes. De kleine dingen maken vaak het grote verschil. Begin daarom ruim vooraf met het bedenken en verzamelen van je interieur.

Als je hier ruim de tijd voor neemt dan hoeft niet alles zo gehaast op het einde en is de kans groot dat je interieur beter aansluit bij een interieur waar jij je goed bij voelt – en dat is het doel.

Tip: heb je een krap budget? Speur dan marktplaats of soortgelijke sites af voor leuke koopjes.

Maak je kamer levendig

Een van de beste manieren om sfeer te geven aan een ruimte is met planten. Ja, ik weet het: de kans dat je planten het overleven is niet heel groot. Maar het groen van de natuur voegt een fijne ontspannen sfeer toe aan een ruimte. Daarnaast leer je gelijk een beetje verantwoordelijkheid.

Vrees niet als je denkt dat je geen groene vingers hebt. In dit geval zijn cactussen en vetplanten je beste vriend. Je zou altijd nog een app kunnen installeren of een constructie kunnen bouwen waardoor je het niet kunt vergeten om je planten water te geven.

Al met al spreekt de bovenstaande informatie redelijk voor zich, maar ik wou het toch nog even benoemen.

Het artikel samengevat:
stap 1. Schaf je abonnementen af en vergelijk de aanbieders. Geen zin om alles te regelen kies dan voor alles in 1.
Stap 2. Begin ruim van tevoren met het verzamelen van je interieur. Gebruik eventueel marktplaats.
Stap 3. Maak je kamer levendig met planten.