TKMST | Een klein kantoor in je studentenkamer inrichten, dat kan met deze ideeën

Een klein kantoor in je studentenkamer inrichten, dat kan met deze ideeën

Door het coronavirus werken we grotendeels vanuit huis. Ook studenten krijgen nog altijd vaak online onderwijs, al mogen ze zo nu en dan wel echt naar de hogeschool of universiteit. Om ervoor te zorgen dat je in je studentenkamer op een goede wijze door kunt gaan met je studie is een klein kantoor zeker geen overbodige luxe. Zo kun je een bureau voor thuiswerken aanschaffen en plaatsen in deze ruimte, maar kun je zo’n kantoor op nog veel meer manieren creëren. Zelfs als je geen ruimte hebt voor een echt bureau is het alsnog mogelijk om voor een fijne studeerplek in je kamer te zorgen. 

Barbureau

Zo kun je voor een leuk barbureau kiezen. Je plaatst dit soort kantoor in de hoek van je studentenkamer en je maakt het met behulp van goedkope planken en plankdragers. Deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij alle bekende bouwmarkten. Zo kun je dus eigenlijk een wandbureau creëren. Om echt voor die bar vibe te zorgen moet je de planken net iets hoger hangen. Zo ontstaat namelijk een barbureau. Dit kun je als stabureau gebruiken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om erbij te gaan zitten. Kies dan niet voor een bureaustoel, maar juist voor een stoere kruk. 

Wandkast

In kleine kamers is het altijd verstandig om gebruik te gaan maken van de hoogte. Dit zou je dus eigenlijk ook moeten doen in een kleine studentenkamer. Dit kun je onder andere gaan doen met behulp van een wandkast. Dit is natuurlijk een soort kast die je op de muur hangt, het zal de grond dus helemaal niet raken. Meestal zijn deze exemplaren niet heel erg diep, maar je kunt er bijvoorbeeld alsnog wel spullen als boeken en mappen in bewaren. Wat extra opbergruimte is in een kleine kamer natuurlijk altijd handig, dus daar kan een wandkast zeker bij helpen.

Boekenkast

Als je een student bent die echt een boekenwurm is dan zul je natuurlijk veel boeken hebben. Dit is ten minste het geval als je nog niet bent overgestapt op de e-reader. Die boeken moeten in je kamer natuurlijk een plekje krijgen. Dit kun je doen door de ruimte onder je bureau optimaal te benutten. Je kunt hier namelijk een boekenkast van maken. Het is hierbij wel verstandig om gebruik te maken van een breed bureau, want dan kun je hier dus ook een breed boekenkast in bouwen. Mogelijk heb je dan ook nog ruimte voor je rugzak. 

Gordijnen

Veel mensen houden er niet echt van om te studeren in een open kantoor, wat al helemaal het geval is bij een kleine studentenkamer. Studenten willen juist hun studeerplek afsluiten zodat ze zich goed kunnen concentreren en focussen. In een studentenkamer is dit vaak niet mogelijk met een deur. Je kunt er dan voor kiezen om gordijnen op te hangen als alternatief voor een deur. Door dit te doen en de gordijnen te sluiten zul je dus echt afgesloten zijn van de rest van je kamer, waardoor de kans dat je wordt afgeleid een stuk minder groot is. Ook nog eens mooi!