TKMST | Een nieuwe studie

Een nieuwe studie

2 september is de startdatum van mijn nieuwe studie in Amsterdam, Creative Business. Op dinsdag 27 augustus begint de HvA intro-week. Het begin van 4 jaar studie in Amsterdam. Op deze dag staat het bekend worden met de school en je klas centraal. Op mijn middelbare school in Leiden zaten nog geen 900 leerlingen. Nu telt alleen mijn studie alleen al 900 leerlingen, een grote verandering dus met veel meer mensen in een veel groter gebouw.

Op  woensdag staat de stad centraal. Amsterdam verkennen en een beetje wegwijs worden. Natuurlijk zal dit niet in 1 dag gaan. Ik weet waar de winkelstraten in Amsterdam zich bevinden en de leuke lunchtentjes, maar hopelijk na een tijdje weet ik de weg wat beter.

Op donderdag is er een festival. Hier kan je verschillende activiteiten ondernemen zoals kennis maken met sportactiviteiten van het universitair sportcentrum en een kijkje nemen bij het cultureel studentencentrum CREA. Ook hoop ik hier een beetje kennis te maken met studieverenigingen en studentenverenigingen, te praten met oudere studenten en nieuwe studenten leren kennen.

Op vrijdag organiseert studentenvereniging ASVA een eindfeest in de Westerunie. Dit is een nachtclub waar op 30 augustus een feest voor HvA studenten plaatsvind. Ik ben van plan om te gaan met hopelijk wat nieuwe mensen die ik tegen die tijd heb leren kennen.

Nieuwe spullen
Een Macbook, Acer, of HP laptop. Er zijn zoveel keuzes voor verschillende laptops dat ik geen idee heb welke ik moet kopen. Ik ga nog even rondvragen wat andere studenten handig vinden. Ik heb nu een laptop die constant in de oplader moet anders valt hij uit, het is dus tijd voor een nieuwe. Het eerste tentamen begint al na 4 weken, dus ik ga de boeken bestellen die voor de studie vermeld staan. Gelukkig hoef ik niet alles te kopen, omdat ik wat boeken van een oud-student mag lenen.

Reizen
Eerst pakte ik de fiets naar school en was ik er binnen 25 minuutjes. Nu wordt het de scooter naar het station, de trein, de tram en dan nog een stuk lopen. Anderhalf uur geschat als al het verkeer mee zit. Ik hoop dat dit een beetje vol te houden is en dat ik niet altijd in de spits hoef te reizen. Wie weet vind ik het tweede jaar een kamer in Amsterdam als ik het reizen zat ben, maar voor nu wordt het heen en weer reizen met het OV.

Op kamers
Een kamer in Amsterdam is niet zo snel gevonden. Ik bekijk het eerste jaar hoeveel tijd ik kwijt ben aan mijn studie, reizen en activiteiten in Amsterdam naast mijn studie. Dan kan ik altijd het 2de jaar nog bedenken wat ik wil.

Ik heb er vooral veel zin in!