TKMST | Mijn studentenstad... Delft

Mijn studentenstad... Delft

De leukste studentenstad is natuurlijk Delft. Vierdejaars Loes legt uit waarom. Delft is een echte mannenstad, dus als dame is er geen gebrek aan mannelijke aandacht!

“Ik was net 18 toen ik me onderdompelde in het Delftse studentenleven. Ik ben meteen op kamers gegaan en kwam in een studentenhuis met vier andere meisjes: supergezellig! Er is altijd iemand thuis om samen te eten, lekker te kletsen, samen op de bank te ploffen voor Heel Holland Bakt of een biertje te doen op ons zonovergoten balkon. 

Echte mannenstad
Delft is een echte studentenstad. Technische studies blijken nog altijd populairder onder de jongens. Aan mannelijke aandacht dus geen gebrek als je als dame in Delft komt studeren. 

Virgiel
Ik werd direct lid van studentenvereniging Virgiel: met ruim 2000 leden de grootste in Delft, gevestigd in een groot oud klooster in het centrum van de stad. Ik kreeg in korte tijd veel nieuwe vrienden: ik kwam in een jaarclub met 18 andere meisjes. 

Les deux Alpes 
Virgiel zorgt voor een onvergetelijke studententijd. Bijvoorbeeld de lustrumwintersport van afgelopen februari: met 1035 Virgilianen vertrokken we naar Les Deux Alpes, omgedoopt tot ‘Virgiel dorp’. We huurden vijf verschillende bars af en vanuit Nederland werden artiesten als Di-rect, Lange Frans en Yes-R ingevlogen. Een slopende week, maar wat was het fantastisch!

Net een dorp
Ik kom uit Raamsdonksveer, en klein Brabants dorpje, en had het idee dat ik naar ‘de grote stad’ ging verhuizen, maar niets bleek minder waar: Delft is een dorp. Tien minuutjes moeten fietsen is onwijs lang, voor Delftse begrippen. Een anoniem bezoekje aan de appie zit er niet in: je komt gegarandeerd bekenden tegen. 

Broodje Leo
De TU Delft heeft, in tegenstelling tot vele andere universiteiten, een echte lunchpauze. Ideaal om met je studiegenootjes even langs slager Leo van Vliet te fietsen, om vervolgens met je Broodje Leo  langs de Delftse grachten te zitten tussen de colleges door. 

Beestenmarkt
Een van de leukste plekjes om een drankje te doen is de Beestenmarkt: een groot plein omringd door cafétjes, waar de terrassen bij goed weer direct volstromen. Een plekje waar ik graag neerstrijk met vriendinnen om lekker bij te kletsen, onder het genot van een speciaal biertje!

Delftse Hout
Natuur hebben we ook in Delft. Op een kleine tien minuutjes fietsen van het centrum ligt de Delftse Hout, een mooi groen recreatiegebied met een meer waarin je lekker kunt zwemmen. Daarnaast is de Delftse Hout ook een ideale plek om een avondje te barbecueën, dat doe ik dan ook geregeld in de zomer.”  

Loes (21) is 4e jaars Civiele Techniek aan de TU Delft. In september begint ze met haar master Hydraulic Engineering (Waterbouwkunde), ook aan de TU. 

Woon jij ook in de allerleukste studentenstad en wil je vertellen waarom? Mail je verhaal naar redactie@tkmst.nl.