TKMST | Mijn studentenstad... Enschede

Mijn studentenstad... Enschede

De leukste studentenstad is natuurlijk Enschede. Vierdejaars Sharon legt uit waarom. Het poolcentrum is de perfecte plek voor je eerste date!

Hebbedingetjes
In Enschede heb je the best of both worlds: het knusse van een dorp met de mogelijkheden van een stad. Met de fiets is alles goed bereikbaar en ook de kamers zijn hier nog enigszins betaalbaar. Van de stad naar mijn kamer was ik maar vijf minuutjes onderweg en dat is toch wel heel fijn na een lange collegedag of een avondje stappen. De stad beschikt over veel winkels: van de grote winkelketens tot de lokale plekjes, zoals conceptstore The Upperside. Hier vind je allerlei leuke, kleine merken en hebbedingetjes.

Zere keel
Een voor studenten niet te missen plek is de Oude Markt. In de zomer stromen de terrasjes hier vol en in de avonduren vind je hier genoeg leuke cafeetjes waar je een dansje kan wagen. Zin in een leuke stapavond? Bij discotheek Aspen Valley heb ik nog nooit een saaie avond beleefd! Ze draaien hier vooral hitjes, dus een zere keel van het meezingen is aan het einde van de avond gegarandeerd! Een favoriete spot die daarop volgt is De Muur. Een avondje uit is namelijk niet compleet zonder een frietje uit De Muur.

Poolen
Is uitgaan niet jouw ding, dan is een avondje bij het poolcentrum een goed alternatief. Midden in de stad en niet alleen gezellig met vrienden, maar ook de perfecte plek voor je eerste date. Van poolen bakte ik niet veel tijdens mijn eerste date hier, maar des te leuker dat hij het mij kon leren.

Strawberry, cheesecake en oreo
Enschede heeft ook genoeg lekkere en betaalbare eettentjes, zoals het nog vrij nieuwe eettentje ‘Moeke’. Het lijkt hier net alsof je in je eigen huiskamer zit, maar dan met extra lekkere hapjes en drankjes. En het allerlekkerste ijs van Nederland? Dat vind je zonder twijfel bij ijssalon Van der Poel. Probeer vooral de smaken strawberry cheesecake en oreo!

Door: Sharon Jonker (23)
Studie: Vierdejaars Media, Informatie en Communicatie Hogeschool Saxion Enschede

Woon jij ook in de allerleukste studentenstad en wil je vertellen waarom? Mail je verhaal naar mayke@tkmst.nl of leonie@tkmst.nl