TKMST | Naast studeren tijd voor leuke dingen in Singapore

Naast studeren tijd voor leuke dingen in Singapore

Yvette studeert vier maanden in Singapore. Ze doet mee met een uitwisselingsproject van de universiteit. Vrienden maken gaat boven verwachting snel. ‘Iedereen staat open om anderen te leren kennen’.

 “Na veertien uur vliegen had ik dan eindelijk mijn bestemming bereikt: Singapore! Ik was superexcited. Ik nam een taxi naar mijn universiteit en kon daardoor goed om me heen kijken. Veel hoge gebouwen, bomen, bloemen en echt álles was schoon om mij heen. Ik vroeg mij af of dat echt overal zo zou zijn. Ja dus. Ook op de campus waren veel bomen en bloemen en nergens lag plastic. Mijn kamergenoot was een leuk meisje uit India. Mijn avontuur kon eindelijk beginnen.”

Supervriendelijk
“Belangrijk is om goed georganiseerd op exchange te gaan. Op de campus wilde ik de eerste dag wat eten en drinken kopen, maar helaas was ik vergeten te pinnen op het vliegveld. Na een uur zoeken had ik eindelijk een pinautomaat gevonden. Ik ontdekte daardoor wel meteen de vriendelijkheid van de Singaporezen. Werkelijk iedereen wilde mij helpen. Een groot verschil met Nederland.”

Pittig eten is écht pittig
“Ik wilde meteen een maaltijd kopen, maar ik had geen idee waaruit de maaltijden bestonden. Ik koos uiteindelijk ‘chicken rice’, maar dat bleek heel pittig. Ik dacht dat ik wel goed tegen pittig eten kon, maar dat viel tegen! Gelukkig wende dit snel en leerde ik ook vrij snel wat ik wel en niet lekker vond. In Singapore moet je voor ontbijt, lunch en avondeten de deur uit. Op de campus kun je niet zelf koken. Ook koelkastjes op de kamer zijn er niet. Gelukkig zijn er overal op de campus veel kantines waar je kunt eten.”

Colleges duren hier drie uur
“De eerste week begon met het uitkiezen van mijn vakken en het maken van mijn rooster. Dat was best een gedoe, maar na twee weken had ik dan eindelijk mijn vakken: Corporate Communication Management, Consumer Behavior, Crisis Management en Global Film Cultures: Hollywood & The West. Een college of werkgroep duurt hier drie uur, dus veel langer dan in Nederland.”