TKMST | Op kamers! Waar let je op?

Op kamers! Waar let je op?

Misschien ben jij net een studie begonnen of ga jij binnenkort starten. Super spannend natuurlijk, maar al helemaal als dit betekent dat je ook gelijk op kamers gaat. Je oude vertrouwde plekje ga je ‘verlaten’ voor een nieuwe omgeving waar jij je hopelijk ook snel thuis zal gaan voelen. Maar waar let je eigenlijk op als je op kamers gaat? En wat heb je allemaal nodig? Je leest het in deze blog. Let’s go!

Research over de stad
Allereerst is het belangrijk om wat informatie op te zoeken over de stad waar je wil gaan wonen. Is dit een echte studentenstad? Of wonen er juist veel gezinnen? Zoek uit wat de leuke plekjes zijn om te wonen en probeer daar een kamer te zoeken. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is met het openbaar vervoer, ook als je niet in de stad woont! Ook voor de stapavonden is dit wel zo handig! Tip: probeer op zo veel mogelijk kamers te reageren zodat de kans groter is dat je er een gaat vinden. Het hospiteren kan namelijk nog weleens lastig zijn. 

Meten
Wanneer je een plekje hebt gevonden, kun je niet direct beginnen met het inrichten ervan. Eerst moet je de ruimte goed hebben opgemeten voordat je nieuwe meubels aan gaat schaffen. Kijk goed naar de kamer die je hebt en zorg dat je dit effectief kunt inrichten, waardoor er geen ruimte verloren zal gaan. Misschien is een grote bank niet erg praktisch? Dus kies dan voor twee lekkere stoelen. Dit scheelt al een hoop! Of kies ervoor om een hoogslaper te nemen, zodat je onder je bed nog ruimte hebt.

Meubels
Wanneer je alles hebt opgemeten, kun je gaan beginnen met het inrichten van de kamer! Dit is wel het leukste gedeelte. Nu ga je namelijk je eigen kamer inrichten zoals jij dat wil. Wat is je stijl? Welke meubels vind je mooi? Kijk eens op internet naar woonwinkels voor inspiratie en zoek eerst de basis uit. Kies een bank, kast, bed en vloer die passen bij jouw stijl. Deze meubels gaan hopelijk lang mee, dus kies neutrale kleuren uit. Mis je daarna wat kleur? Voeg dan wat kleurrijke accessoires toe. Deze zijn makkelijker te vervangen dan grote meubels. Iets dat trouwens vaak vergeten wordt bij de basis van je interieur (en waar je dan met het slapen pas achter komt) is raambekleding! Zorg ervoor dat het in de avond lekker donker is en dat je overdag genoeg licht hebt van buiten. Bij Shutterkoning shutters haal je de mooiste shutters voor jouw kamer. Twijfel je of het bij jou ook kan? Neem contact op en plan gratis een inmeetafspraak in. Zo weet je direct wat jij nodig hebt!

 Uit je comfortzone
Het is misschien erg spannend, maar wanneer je naar een nieuwe stad verhuist, ken je nog niemand (of in ieder geval niet veel mensen). Zorg er daarom voor dat je snel in contact komt met nieuwe mensen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld naar wat kroegen te gaan of door mensen via je studie aan te spreken. Ga lekker samen eten of geef een klein feestje in jouw kamer/huis. Op die manier stap je uit je comfortzone en kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan. Het is namelijk wel zo leuk om dingen samen te kunnen doen!

Ga jij binnenkort op kamers? Hopelijk heb jij dan iets aan deze blog gehad!

Tip: probeer op zo veel mogelijk kamers te reageren zodat de kans groter is dat je er een gaat vinden. Het hospiteren kan namelijk nog weleens lastig zijn. Het bekijken van pagina's voor huurwoningen in Amsterdam en huurwoningen in Rotterdam is een goed startpunt voor je zoektocht!