TKMST | Studeren in... Wageningen

Studeren in... Wageningen

Wageningen is een kleine, gezellige studentenstad. Het geeft een beetje een ons kent ons gevoel als je een van de cafétjes binnenstapt. Die kleinschaligheid komt ook terug in het onderwijs, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het onderwijs. Veel buitenlandse studenten, vaak uit Azië, komen dan ook juist hierom (helemaal) naar Wageningen. Daarnaast is Wageningen University een toonaangevend kenniscentrum op het gebied van voedsel en voedselproductie. Niet gek dus dat veel Wageningse studenten affiniteit hebben met innovatie, gezondheid en een duurzame leefomgeving.

In Wageningen kun je studeren aan Wageningen University & Research en Aeres Hogeschool.

Voorzieningen & vertier in Wageningen

Aantal inwoners

38.781

Aantal studenten

10.393

Aantal studenten wonend in Wageningen

5.477

Aantal hogescholen en universiteiten

2

Aantal bioscopen

1

Aantal cafés

15

Aantal musea

0

Aantal theaters

2

 

Deze studenten gingen je voor in Wageningen!

Elisa & Tessa – K.S.V. Sint Franciscus Xaverius

Elisa studeert Food Technology. “Voordat ik begon met studeren in Wageningen had ik nooit nagedacht om bij een studentenvereniging te gaan, totdat ik tijdens de AID de sfeer van KSV Franciscus meekreeg. Ik ben inmiddels een jaar lid, heb een superleuke meidenclub, ben actief in commissies en maak de vetste dingen mee. Franciscus is voor mij een bron van avonturen en nieuwe vrienden, maar geeft daarnaast ook mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen op serieus vlak.”

Tessa: Ik heb in Wageningen eigenlijk heel snel mijn plek gevonden. Tijdens de AID ben ik lid geworden bij Franciscus. Daar heb ik een fantastische vriendengroep gevonden in de vorm van een jaarclub en een dispuut. Ook woon ik nu op een verenigingshuis, met mensen waarbij ik me thuis voel. Verder is er ook veel mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een commissie. Dit alles, in combinatie met een leuke studie, maakt tot een mooi eerste jaar. 

Kay – W.S.V. Ceres

Kay studeert Economie en Beleid. “Wat het eerste jaar voor mij leuk maakte, is dat ik in een nieuwe omgeving terecht kwam die ik zelf eigenlijk vorm heb kunnen geven. Ik ben lid geworden bij Ceres, heb de juiste studie, economie en beleid, gekozen, ben op een huis gaan wonen waar ik me helemaal thuis voel en heb natuurlijk veel nieuwe vrienden gemaakt. Dit zijn allemaal factoren die hebben bijgedragen aan een heel mooi eerste jaar en het verdere verloop van je studie.”.