TKMST | Baantjes tijdens corona

Baantjes tijdens corona

Heb jij ook geld nodig? Nu de horeca en veel winkels gesloten zijn is het lastig om werk te vinden. Toch zijn er nog veel vacatures waarop jij kunt solliciteren. Lees de tips van Femke.

Word roadtripper

Je bent buiten in het zonnetje, op de fiets en verdient geld. De sportschool is overbodig als je bezorger wordt. En er is veel vraag naar op dit moment. Boodschappen, pakketjes en pizza’s. Ook zonder rijbewijs. Zoek maar eens op vacatures als fietskoerier.  Bepaal je liever je eigen werktijden? Word dan folderbezorger. Bezorg de folders op momenten dat het jou uitkomt. Als bezorger kun je makkelijk 1,5 meter afstand bewaren en hoef je je dus geen zorgen te maken over extra besmettingsgevaar.

Red leerlingen

Ben je niet zo sportief en wil je liever iets anders? Ga bijles geven. Je helpt leerlingen (en hun ouders) en je frist je eigen kennis ook nog eens op. Je kunt online bijles geven via de site superprof. Wil je je uitleg liever niet via de computer geven, kun je ook ergens afspreken. Ik heb vroeger zelf ook bijles gegeven en ik vond het altijd erg leuk om te doen. Als je niet weet hoeveel je ervoor moet vragen, neem dan als standaardprijs €6,00,- per uur in gedachten.

Help ouders

Ga je graag met kinderen om, maar heb je geen zin in bijles geven? Dan is oppassen misschien iets voor jou. Veel ouders zitten met hun handen in het haar. Ze moeten werken maar tegelijkertijd ook op hun kinderen passen die door het huis stuiteren. Ga lekker met ze naar buiten om spelletjes als stoepranden te spelen. Ouders zullen je dankbaar zijn. Vraag in je buurt eens rond of ouders hulp nodig hebben of zoek online op vacatures.

Ontsmet en red levens

Op dit moment zijn er veel schoonmakers nodig om alles te ontsmetten. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van een verzorgingshuis of ziekenhuis in de buurt of er nog openstaande vacatures zijn. Tijdens dit werk hoef je niet in contact te komen met anderen waardoor je niet bang hoeft te zijn om besmet te worden.

Rijd mee met de vuilniswagen

Leek het jou vroeger ook altijd zo gaaf om achter op de vuilniswagen mee te rijden? Dit is je kans! Het is een vitaal beroep dus ook dit werk gaat gewoon door. Tijdens het werken krijg je handschoenen aan waarmee je de kans op besmettingsgevaar aanzienlijk verkleint. Je werkt samen met een klein team waar je gemakkelijk 1,5 meter afstand van kunt houden.