TKMST | Stage lopen bij het Amstel Hotel, hoe regel je dat?

Stage lopen bij het Amstel Hotel, hoe regel je dat?

Aan ambitie geen gebrek bij Romy van Hiel. Romy is studente Hotel- en Eventmanagement bij Hogeschool Tio en ze loopt stage als Duty Manager bij het Amstel Hotel: “Ik focus me op het hoogst haalbare en verwachtte dat dit goed zou passen bij het Amstel Hotel.”

Werken op 5-sterrenniveau
Toen bleek dat de managementfuncties voor stagiaires vooral in Nederland beschikbaar waren, besloot Romy dit jaar niet in het buitenland te gaan stage lopen. “Maar dan moest het wel een onvergetelijke stage worden!” Met haar studiecoach sprak ze uitgebreid over welke stageplek het beste zou passen. Romy: “Ik hou van werken op 5-sterrenniveau, en omdat het Amstel Hotel een van de bekendste hotels is ging mijn voorkeur daar al snel naar uit. Ik vond het e-mailadres van de afdeling human resources op studentenweb, stuurde mijn sollicitatie, mocht op gesprek komen en anderhalve week later had ik de stageplek als Duty Manager in the pocket!”

Snel schakelen en niet bang zijn
De functie bevalt goed: “Het is precies wat ik ervan verwacht had. Als Duty Manager sta ik garant voor de veiligheid en gasttevredenheid in het hotel. Bijna alle problemen, klachten van gasten en uitdagingen komen bij mij terecht, en mag ik oplossen. In mijn functie is het belangrijk om snel te kunnen schakelen en niet bang te zijn.”

Meer kennis en zelfvertrouwen
Romy heeft veel gehad aan haar eerste jaar op Hogeschool Tio: “Dankzij de hotelvakken heb ik geleerd de hele operatie van een hotel goed te begrijpen. Daarnaast ben ik blij dat ik mijn eerstejaarsstage in het buitenland heb gelopen. Mijn huidige functie is namelijk heel geschikt voor het tweede schooljaar, omdat je meer kennis en zelfvertrouwen hebt opgebouwd en de basis van het werken in een hotel goed kent.”

Shifts alleen lopen
“Door mijn kennis en ervaring krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid,” vertelt Romy enthousiast. “In het begin liep ik nog mee met de vaste Duty Manager, maar kort daarna mocht ik de shifts alleen gaan lopen. Spannend, maar hierdoor ben ik wel creatief geworden en durf ik belangrijke beslissingen te nemen. Hier heeft mijn opleiding zeker aan bijgedragen: ik krijg bij Tio de betrokkenheid die mij vertrouwen geeft om keuzes te maken. Ik weet zeker dat ik deze ervaring in de toekomst nog goed kan gebruiken!”

Over Hogeschool Tio
Hogeschool Tio is een particuliere opleider met hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en business. De opleidingen staan al jaren hoog aangeschreven in onder andere de Keuzegids. Persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs staat centraal en je hebt les in kleine klassen.

Meer weten over de opleiding Hotel- en Eventmanagement? Bekijk de onderstaande video.