TKMST | Top 10 leukste bijbaantjes voor studenten

Top 10 leukste bijbaantjes voor studenten

Geniet jij ook zo van jouw studentenleventje? Helaas gaat dit niet altijd over rozengeur en maneschijn, voornamelijk het kostenplaatje van een student is geen pretje. Tenzij jouw ouders de hoofdsponsors zijn, is het eigenlijk wel noodzakelijk om een bijbaantje te nemen. Uiteraard slokt dit kostbare tijd op van jouw vrije uren en wil je wel een leuke bijbaan hebben. Daarom hebben wij een top 10 gemaakt van de leukste bijbanen.

1. Hotelmedewerker
Met de komende vakantieperiode is dit een populaire functie onder studenten. Zo kun je als receptionist(e) aan de slag. Je verwelkomt gasten, checkt ze in en verwerkt reserveringen. Voor studenten van de hotelschool is deze bijbaan ideaal. Daarnaast is er de functie van housekeeping, waarbij je ervoor zorgt dat de hotelkamers er tiptop uitzien. Voor de vroege vogels is er de functie om het ontbijt te verzorgen.

2. Horeca
Met de zomer en vakantieperiode die er aankomt, zoeken de meeste restaurants en strandpaviljoens extra personeel. De horeca is ideaal voor studenten, want je bent erg flexibel met je werktijden. Je kunt onder andere werken als barmedewerker, bediener, afwasser of cateraar. Perfect voor studenten met een horeca opleiding.

 3. Host(ess)
Ook wel gastheer of gastvrouw genoemd. In deze functie ben jij het visitekaartje van het bedrijf en hou je toezicht of alles op rolletjes loopt. Het type bedrijf waar je dit kunt doen kan erg uiteenlopen. Deze bijbaan is zeer geschikt voor studenten aangezien je ook na schooltijd kunt werken.

4. Evenementenmedewerker
Met het festivalseizoen in het oog, is dit een populaire functie. Maar niet alleen kun je op festivals werken, je kunt ook werken bij voetbalwedstrijden, concerten, enz. Door de verschillende tijden kun je ook naast je studie werken.

5. Studentchauffeur/Autohiker
Een topfunctie voor autoliefhebbers. Hierbij breng je huurauto’s naar klanten. Bij het afleveren maak je een praatje met de nieuwe eigenaar en maak je ze enthousiast. Omdat jij met het ov teruggaat, heb je genoeg tijd om jouw huiswerk te maken. Let op! Een rijbewijs is hierbij wel een vereiste.

6. Administratief medewerker
In de administratie zijn er vele functies. Voor deze functie is het belangrijk dat jij diverse taken tegelijk kunt uitvoeren. Geen dag zal er hetzelfde uitzien!

7. Promotiemedewerker
Ben jij sociaal aangelegd en ga jij graag in gesprek met mensen? Dan ben jij geschikt voor promotiemedewerker! De naam zegt het al, jij gaat diensten of producten promoten. Deze verschillen per keer, waardoor dit een afwisselende bijbaan is.

8. Logistiek medewerker
Een logistiek medewerker is iemand die tot de uitvoerende kracht toebehoort. Je voert diverse taken tegelijk uit. Denk hierbij aan laden, lossen, sorteren, inpakken en verzendklaar maken. Je zorgt voor een juiste goederenstroom.

9. Klantenservice medewerker/telefonist(e)
Als klantenservice medewerker ben jij het visitekaartje van een bedrijf. Lees hier het verslag van een dag uit het leven van een klantenservice medewerker.

10. Opasser 
Kun jij kinderen goed tolereren en heb jij een juist verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is een bijbaantje als oppasser een leuk bijbaantje voor jou! Vanwege de flexibele tijden is dit ideaal.

undefined