Dingen waar je als student GEEN geld aan wilt uitgeven, maar die wel super handig zijn!

Geschreven op: 29 apr 2021
Geld en werk
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Geld is een schaars goed tijdens je studententijd. Het is dan ook hét moment in je leven dat je leert budgetteren en je uitgaven onder controle leert houden. Desondanks moet er natuurlijk wel rekening gehouden worden met uitgaansavonden, want die staan hoog op het prioriteitenlijstje. Menig student is bereid om de rest van de week op noedels te leven om daar geld voor over te houden. Maar er zijn ook andere en misschien zelfs wel belangrijkere zaken waar je in zou kunnen investeren om je studententijd makkelijker te maken. Dat zijn doorgaans zaken waar je als student liever helemaal geen geld aan uitgeeft, maar die wel super handig kunnen zijn. We noemen er hier een aantal voor jou om te overwegen.

Een printer

Een printer kost geld en staat in de weg op een kleine studentenkamer, zo zullen sommige redeneren. Bovendien, wanneer gebruik je hem nou helemaal? Nou, daar kom je tijdens je studie wel achter, wanneer je keer op keer moet wachten op een beschikbare computer om te kunnen printen, en voortdurend een kopieerpas moet aanschaffen. Opdrachten, essays, scripties, lesmateriaal… je blijft aan het printen. Veel docenten zijn van de oude stempel en krijgen liever jouw werk op papier dan in de mail. Dat kijkt immers makkelijker na (lees: dat is makkelijker strepen). Bovendien kosten printers eigenlijk helemaal niet zo veel geld in de aanschaf, het is vooral de inkt die duur is. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen officiële cartridges van de producent van je printer meer aan te schaffen en kun je gewoon van huis uit (vooral nu met COVID-19 erg handig) goedkope toners bestellen. Die verdien je dan gewoon terug door iedereen die bij jou wil komen printen om een bijdrage te vragen.

Onplatbare anti-lek fietsbanden

De meeste studenten fietsen wat af tijdens hun studietijd. Daarom zit je er als student niet op te wachten dat er iets essentieels kapot gaat aan je fiets, want dat betekent in veel gevallen dat je met reparatie- en vervangingskosten geconfronteerd gaat worden. Een band kun je in theorie zelf plakken, maar niet iedereen is hier bedreven in en je kunt dezelfde band niet blíjven plakken. Het liefst voorkom je dat je een überhaupt een lekke band krijgt. Investeer daarom in zogenaamde ‘onplatbare’ anti-lek banden. De kans dat je dan met een lekke band komt te staan is een stuk kleiner.

Glazen screenprotector

De meeste mensen met gezond verstand hebben een hoesje om hun smartphone. We weten allemaal dat een goede, recente smartphone een hoop geld kost en dat we er dus voorzichtig mee moeten zijn. Iedereen kan tijdens een moment van oplettendheid immers zijn of haar telefoon laten vallen. Vaak valt de schade mee dankzij het hoesje, maar soms ook. Kijk maar eens om je heen hoeveel mensen er rondlopen met kapotte schermen op hun smartphone. Dit terwijl het laten plaatsen van een glazen screenprotector deze schade doorgaans kan voorkomen. Ja, het kost even tussen de 15 en 30 euro, en als je de smartphone laat vallen opnieuw dat bedrag om hem te vervangen, maar dat is nog altijd veel minder dan het laten vervangen van je scherm.

Koffiezetapparaat

Bij studeren en scripties schrijven moet je soms lang doortrekken om het werk gedaan te krijgen. Daar hoort een goede bak koffie bij om je dat extra zetje te geven wat je wakker en scherp houdt. Natuurlijk is een eigen koffiezetapparaat, vooral voor goede, sterke koffie een flinke investering. Maar dat betekent dat je niet meer op de horeca aangewezen bent voor een goede kop koffie. Je hoeft niet vanwege de koffie gaan werken in een omgeving waar je veel afgeleid wordt als je zelf op je kamer in je koffiebehoefte kunt voorzien. Misschien een idee voor het verlanglijstje voor je verjaardag.

Opbergmappen

Eerder spraken we al over de hoeveelheid papier die er komt kijken bij een studie. Die afdrukken zal je voor een goed deel ook willen bewaren. Om te voorkomen dat jouw studentenkamer bezaaid raakt met papieren en je iedere keer weer moet zoeken naar hetgeen je op dat moment nodig hebt, kun je beter investeren in een manier om alles netjes op te bergen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld opbergmappen aanschaffen. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn als je de moeite neemt om bij de juiste winkel te kijken.