Hoe kun je vanuit je studentenkamer geld verdienen?

Geschreven op: 31 mei 2021
Geld en werk
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om geld te verdienen. Het is zelfs al mogelijk om dit vanuit je eigen woning of studentenkamer te doen. Meestal doe je dit dan natuurlijk online. Kun je zo 200 euro per maand verdienen? Ja, zonder moeite. Is het mogelijk om zo duizend euro per maand of meer te verdienen? Ook dat kan gewoon online. Sterker nog, sommige mensen krijgen het zelfs voor elkaar om tienduizenden euro’s te verdienen vanuit eigen huis. Dit zal je leven natuurlijk flink veranderen, maar wel op een goede manier. Om dit ook te kunnen doen is het mogelijk om gebruik te maken van de onderstaande manieren.  

Handel in crypto 

Naarmate de digitale wereld evolueert, verandert ook onze valuta. Wat gisteren nieuw leek, wordt uiteindelijk het favoriete medium voor geld. Uit een Gallop-peiling bleek dat 10 procent van de mensen in 2016 beweerde contant te gebruiken als hun favoriete betaalmethode tegenover 19 procent in 2011. Hoewel cryptocurrency nog relatief nieuw is, zal het uiteindelijk de standaard worden. Dit kun je bijvoorbeeld ook zien aan de Ripple koers, wat de afgelopen tijd flink gestegen is. Het is voor jou mogelijk om met behulp van het handelen in crypto geld te verdienen. Natuurlijk moet je dan wel goede investeringen maken en investeren in de juiste digitale munten, maar dit zal zeker lukken door gidsen door te nemen en cursussen te doen. Hierdoor zal de vraag ‘wat is Ripple?’ ook beantwoord worden. 

Verkoop diensten op Fiverr

Fiverr is sinds de oprichting aanzienlijk gegroeid. Tegenwoordig is het een enorme marktplaats waar je zowat elke dienst onder de zon kunt verkopen. Dit is geweldig als je online geld wilt verdienen als een digitale nomade of zelfs terwijl je thuis op je laptop zit terwijl je in je pyjama zit. Wat kun je specifiek op Fiverr verkopen? Alles van grafische en ontwerpdiensten tot digitale marketing, schrijf- en vertaaldiensten, video- en animatiediensten, muziek en audio, programmeren en applicatieontwikkeling, zakelijke diensten en lifestyle-diensten, van alles van impressies van beroemdheden tot gaming. Ook hierbij geldt dus weer, het is maar net waar jij zelf heel erg goed in bent. 

Start een blog

Blogs zijn misschien wel één van de beste manieren om een passief inkomen te verdienen, zelfs als je de wereld over reist of veel studeert. Hoewel het starten van een blog misschien eenvoudig is, moet je wel veel werk en moeite doen om de vruchten hiervan te plukken. Plant de zaden nu om later van de oogst te genieten. Als die blog eenmaal van start gaat, is het genereren van een inkomen en het opschalen van je bedrijf echter eenvoudig. Produceer gewoon meer inhoud en stel meer aanbiedingen samen. Naarmate je blog in populariteit toeneemt, kun je ook toptalent aantrekken dat bereid is om voor je te schrijven in ruil voor een zeer krachtige link naar hun eigen websites. Dit levert nog meer inkomsten op. Natuurlijk is het wel slim om een blog te starten over een onderwerp waar jij daadwerkelijk verstand van hebt en wat je leuk vindt.