Online bijverdienen; lucratiever dan je denkt!

Geschreven op: 23 sep 2024
Geld en werk

Ben je een student en wil je liever niet (te veel) bijlenen? Dan is het fijn dat je student bent in deze tijd, want de online baantjes liggen voor het oprapen. En niet alleen bijbaantjes, je kunt ook gemakkelijk zelf online ondernemen vanaf je studentenkamer. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit blog.

Review producten

Eigenlijk alle producten moeten eerst getest worden voordat ze op de markt komen. Vaak is dit een vrij tijdrovend werkje, maar het kan wel op afstand! Je krijgt het product gewoon thuisgestuurd waarna je het mag proberen, het mag gebruiken en er meerdere reviews over mag schrijven. Na het testen mag je het product vaak houden met vaak nog wat extra verdiensten erbij. Per product is er wel een maximum, dus als er zo’n mooi product als de iPhone 16 Plus voorbij komt moet je snel zijn! Sowieso is de nieuwe smartphone uit de iPhone 16 serie een goed idee om aan te schaffen, zo kun je het beste online ondernemen en geld verdienen. Dit is namelijk de allerbeste telefoon van dit moment. Dan zit je voor de komende jaren in ieder geval goed!

Online cursussen of webinars geven

Als student heb je ongetwijfeld al veel meer vakkennis op een bepaald gebied dan de gemiddelde Nederlander. Maak hier gebruik van en bied online cursussen of webinars aan, uiteraard tegen een (kleine) vergoeding. Misschien zul je bij de eerste keer nog niet zoveel deelnemers hebben, maar als dit maar elke keer meer wordt houd je er uiteindelijk een leuk zakcentje aan over. Via welke platformen je dat eenvoudig kunt doen? Denk aan Teachable, Udemy en Coursera. Deze platformen maken het je heel eenvoudig om je eigen online cursus op te zetten en te verkopen.

Online enquêtes

Wie vindt het niet leuk om af en toe z’n mening te geven? Je kunt nu je mening geven en er nog voor betaald krijgen ook, alleen maar door enquêtes in te vullen. Een eenvoudige manier om wat extra’s te verdienen. Internationaal zijn er vele sites die dit aanbieden, je hoeft je uiteraard niet te beperken tot de Nederlandse enquêtemarkt. Het is manier om bij te verdienen zonder tijdsdruk, en zonder dat je ook maar iemand hoeft over te halen om iets bij je te kopen of af te nemen.

Schrijven of editen

Tuurlijk, we weten allemaal dat een (klein) gedeelte van dit werk wordt -of inmiddels is- overgenomen door AI. Maar het blijft altijd nodig om AI te controleren, en daarnaast is een ‘echte’ tekst beter voor de SEO van de website van bedrijf. En vaak is het ook wel zo leuk voor degene die de tekst leest, je merkt het toch als een tekst door AI is gegenereerd. Dit werk blijft voorlopig nog wel even bestaan.

Oftewel, het is niet per se nodig om bij te lenen als student. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden om iets bij te verdienen, zelfs zonder dat je van je studentenkamer hoeft af te komen. Je kunt het natuurlijk altijd nog combineren, een baantje buiten de deur (in bijvoorbeeld de horeca) én een online bijbaan wanneer je tijd over hebt. Hoe dan ook, succes met je studentenleven!