Van coronahobby naar een eigen bedrijf

Geschreven door: Kim Tijssen
Op: 25 jan 2022
Geld en werk

Heb jij ook nieuwe dingen ontdekt tijdens corona? Op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s als hardlopen of lange wandelingen? Kim zocht een nieuwe hobby en maakte er een eigen bedrijf van.  

  

Borrelplank  

In januari 2020 liep ik door de Action op zoek naar een cadeau. Het werd een borrelplank en om het wat persoonlijker te maken kocht ik er een graveerpen bij. Voor glas, hout en spiegels stond erbij. Op de borrelplank werkte het voor geen meter. Iets bleef knagen en een paar weken later probeerde ik de pen uit op een wijnglas. Tot mijn verbazing ging dit erg goed.  

 

Tekeningen op glas  

Van kleins af aan teken ik al veel. Mijn oma was kunstenares en ik vond het geweldig om haar werken na te maken. Daarom lukte het snel tekeningen te maken op glas. De glazen gaf ik cadeau. Na een tijdje kreeg ik steeds meer aanvragen en wilde ik er geld voor vragen. Na een naam en logo te hebben bedacht, begon ik een Instagramaccount en plaatste mijn eerste post.  

 

Steeds meer bestellingen uit het hele land  

In het begin waren het vooral vrienden die iets bestelden. Ik was superenthousiast toen ik mijn eerste bestelling kreeg van iemand die ik niet kende. Via Instagram was ze bij mij terechtgekomen. Later volgden steeds meer bestellingen uit het hele land en was ik al snel bezig met het graveren en inpakken van grote bestellingen.  

 

Champagneglazen  

Ik graveer alles met de hand, dus het is wel erg arbeidsintensief. Ik vind het enorm leuk om te doen. Het maakt mij vrolijk wanneer ik precies kan maken wat klanten vragen. De aanvragen lopen uiteen, van namen, tot dieren en van beroepen tot logo’s van studentenverenigingen. Ik heb mijn assortiment uitgebreid en heb naast wijnglazen ook bierglazen, waterglazen, waterkannen, cocktailglazen, theeglazen en champagneglazen.  

 

Vijfhonderd glazen in een jaar  

Het hele jaar heb ik alles vanuit mijn studentenkamer gedaan. Tegen de kerstperiode was mijn slaapkamer niet meer bewoonbaar, overal waar je keek lagen glazen. Gelukkig heb ik nu een kantoorruimte. Hoeveel bestellingen ik per week ontvang wisselt nogal. Rond feestdagen is het erg druk. In 2021 heb ik ongeveer 500 glazen gegraveerd.  

  

Tip voor jou!  

Voor studenten die ook een eigen bedrijf willen beginnen geef ik de tip: doe het gewoon. Begin klein en kijk of het aanslaat bij je doelgroep. Zo kun je steeds een beetje groter worden. Onderzoek waarin jij uniek kunt zijn en wat jij kunt bieden wat een ander niet heeft. Ik wens je heel veel succes en als je ooit op zoek bent naar een persoonlijk en uniek cadeau dan weet je me te vinden!  

 

 

Instagram: @the_paintlabel 

Website (alleen op mobiel): thepaintlabel.wixsite.com/thepaintlabel

Over Kim Tijssen

Als lid van de scholieren- en studentredactie schrijf ik over alles wat te maken heeft met de eerste stap na de middelbare school.