Wordpress website laten bouwen of zelf doen?

Geschreven op: 23 mei 2024
Geld en werk

Met Wordpress zijn de mogelijkheden tot het bouwen van een website eindeloos. Hoe gebruik je deze mogelijkheden? In dit artikel lees je twee opties.

Als je een zo groot mogelijk publiek wil bereiken, is een website een onderdeel van je marketingstrategie die je zeker niet over mag slaan. Wordpress is hiervoor veruit het meest populaire en gebruiksvriendelijke platform. Je hebt hierbij 2 opties waaruit je moet kiezen; namelijk je Wordpress website laten bouwen door een ander of dit zelf doen. In dit artikel leggen we uit wat de beste optie voor je is, afhankelijk van de precieze situatie waarin je je bevindt. Lees snel verder om over je keuze uit te zijn!

Waarom Wordpress?

In de eerste plaats is het wel zo handig om uit te leggen waarom Wordpress de beste keuze is voor het bouwen van een website. Het grootste pluspunt is dat je door middel van Wordpress geen kosten maakt vergeleken met andere platforms. Met een simpele domeinnaam van bijvoorbeeld www.transip.nl ben je er eigenlijk al! Een andere reden waarom Wordpress zo aantrekkelijk is, komt doordat je toegang hebt tot talloze templates en plugins. Het resultaat? Een website die marketingtechnisch aan al je eisen voldoet!

Voordelen van je Wordpress website laten bouwen

  1. Je bespaart tijd

Een van de grootste voordelen van je WordPress-website laten bouwen door een professional, is dat het je een hoop tijd bespaart. Daardoor kun je bijvoorbeeld meer tijd aan je concurrentieanalyse besteden. Wil je dus je waardevolle uren op een optimale wijze besteden? Schakel dan een expert in om je website van droom tot werkelijkheid te maken. Over tijd gesproken; experts zorgen ervoor dat je website een stuk sneller klaar is vergeleken met wanneer je dit zelf doet! Hierdoor kun je snel met een bepaalde marketingcampagne beginnen.

  1. Een professioneel ontwerp

Door je Wordpress website door een professional te laten bouwen, verzeker je jezelf van een ontwerp dat niet alleen mooi, maar ook gebruiksvriendelijk is. Het gaat hier niet alleen om het kiezen van leuke kleurtjes en hippe lettertypes. Nee, het gaat om het creëren van een visuele identiteit die jouw merk uitstraalt en spreekt tot jouw specifieke doelgroep.

Een expert begrijpt precies hoe hij de kernwaarden van jouw onderneming kan vertalen naar een ontwerp dat onweerstaanbaar is voor jouw ideale klant. Bovendien zorgen zij ervoor dat jouw website er op elk apparaat fantastisch uitziet, of je bezoekers nu vanaf een laptop, tablet of smartphone jouw site bekijken.

  1. Meer aanpassing opties

Het laatste grote voordeel is dat je veel meer opties voor aanpassingen hebt wanneer je je Wordpress website door een ander laat bouwen. Dit geldt al helemaal als je voor een ervaren expert hebt gekozen. Het is alsof je een renovatie van je woning aan een specialist hebt uitbesteed. Ineens zijn de mogelijkheden tot een plek die speciaal voor al jouw wensen is ingericht mogelijk! Mijn ervaring met het laten bouwen van mijn eigen Wordpress website is dan ook zeer positief.

Voordelen van zelf je Wordpress website bouwen

  1. Het scheelt je geld

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van zelf je Wordpress website bouwen, is natuurlijk de kostenbesparing. Zonder de investering in een professional, kun je soms honderden tot zelfs duizenden euro's besparen. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor start-ups of kleinere ondernemingen met een strak budget.

Bij het zelf bouwen leer je bovendien ontzettend veel over het platform en over webdesign in het algemeen. Dit kan op de lange termijn voordelig uitpakken, omdat je kleine aanpassingen of updates zelf kunt uitvoeren zonder steeds een expert in te hoeven schakelen. Natuurlijk vraagt dit avontuur wel om tijd, geduld en de bereidheid om nieuwe vaardigheden te leren. Maar voor de doe-het-zelvers onder ons, is dit juist een deel van de charme.

  1. Je hebt de volledige controle

Het hebben van de volledige controle over je Wordpress website is zowel opwindend als empowering. Elke pixel, elk lettertype en elk element op je website is hierdoor precies zoals je wil. Je hoeft geen concessies te doen en nooit te wachten op iemand anders om jouw visie tot leven te brengen.

Deze directe hand in het ontwerpen zorgt ervoor dat jouw persoonlijkheid en merkidentiteit in elk aspect van de site doorschemeren. Via deze methode ontwikkel je bovendien vaardigheden die niet alleen waardevol zijn voor dit project, maar die je ook inzetbaar maken voor toekomstige digitale ondernemingen.

  1. Een beter begrip van hoe je website in elkaar steekt

Tot slot is het een groot voordeel dat je een beter begrip hebt van hoe je zakelijke website in elkaar steekt. Sommige van mijn marketing collega’s hebben namelijk weleens meegemaakt dat ze iets aan hun website willen aanpassen, maar geen idee hadden hoe ze dit konden doen doordat ze geen contact meer hadden met hun website ontwerper. Het resultaat?  Het verlies van tijd, geld en een hoop frustratie. Dit soort problemen vermijd je door zelf je Wordpress website te bouwen, waardoor je geen tijd kwijt bent aan dit soort taferelen.