Geldgebrek? Deze zaken kunnen goedkoper als student!

Geschreven op: 16 sep 2024
Studeren en Studentlife

Als student is het normaal om een klein budget te hebben. Gelukkig zijn er veel manieren om te besparen zonder het veel te merken. Ontdek ze hier!

Als er één periode in je leven is dat je je niet hoeft te schamen dat je weinig geld hebt, dan is het wel in je studententijd. Het is natuurlijk ook de periode dat je voor het eerst op jezelf gaat wonen, en fulltime je tijd moet besteden aan een studie. Heel andere koek dan wanneer je aan het werk bent. Daarom is het ook niet gek dat je af en toe gewoon geldgebrek hebt. Gelukkig zijn er veel zaken die goedkoper kunnen dan dat je nu denkt. Welke dingen dat zijn? Lees snel verder en je zult merken dat je er eigenlijk niets van gaat merken. Wel zo fijn toch?

Altijd bereikbaar met de juiste telefoon

Een smartphone is vandaag de dag echt geen luxe meer maar een must have. Wanneer je deze niet hebt, dan kun je gewoon niet meer meedoen in onze maatschappij. Het is dan ook slim om er wel één te hebben en hier ook niet te kiezen voor één of ander goedkoop merk. Ga gewoon voor een iPhone  want dan weet je zeker dat het besturingssysteem jaren meegaat, dat de privacy op orde is, en dat je een telefoon hebt van zeer goede kwaliteit. Je hoeft dan weer niet per se de nieuwste iPhone te hebben, een oudere variant hoeft zeker niet onder te doen voor de kwaliteit van vandaag de dag. Dus zoek uit welke aanbieder een scherpe deal heeft voor een wat oudere iPhone, en je zult zien dat dit tientallen euro’s per maand kan schelen.  

Goed gezorgd voor je zorgverzekering

Wanneer je student bent dan ben je natuurlijk altijd druk en onderweg, maar je bent vooral ook nog lekker jong. De kans dat je nu al met hoge zorgkosten te maken hebt is klein. Daarom is het aan te raden om eens te kijken of je hier niet goedkoper uit kan. Er zijn speciale aanbieders die zich richten op jongeren en studenten en daarnaast zijn er nog specifieke trucjes die je kunt ondernemen om de kosten te drukken. Denk aan het verhogen van je eigen risico, het in het begin van het jaar in één keer betalen van de rekening en het slim samenstellen van je pakket. Dit is een kostenpost die iedere maand terugkomt en hoe lager het is, hoe meer jij overhoudt.  

Geen boodschap hebben aan dure boodschappen

Natuurlijk zijn er naast bovenstaande nog veelt tips en tricks te bedenken. Ook op boodschappen kun je in veel gevallen wel wat besparen. Denk aan de koopjeshoek in de supermarkt. Je hebt in je studententijd nu eenmaal iets meer vrije tijd, dus dagelijks een rondje hier langs kan al snel behoorlijk het verschil maken. Ook het gebruikmaken van apps als TooGoodToGo is een aanrader. Je wordt er creatief van en je kunt gebruikmaken van de restanten van de beste winkel en traiteurs. Dus gebruik je creativiteit en flexibiliteit optimaal en je zult zien dat op vele onderdelen behoorlijk wat te besparen is.

Geniet vooral van deze mooie tijd, en bezuinig op zaken waar je het eigenlijk niet van merkt. Zo houd jij geld over en blijft je leven even leuk!