Met deze studentenkortingen leef je een stuk goedkoper!
Wij studenten zijn noodgedwongen om een soort financiële masterminds te worden. Elke euro die binnenkomt wordt zorgvuldig uitgegeven. (Tenzij we in de kroeg staan natuurlijk). In de supermarkt staan we gebukt om de onderste plank van het schap te kunnen bekijken in de hoop wat centen te besparen. We shoppen tweedehands en sporten met schoolboeken in plaats van gewichten. Dit moet toch anders kunnen? Er zijn verschillende kortingen waar jij als student gebruik van kunt maken. Ik heb er vijf op een rijtje gezet!
Sportschool
Je schoolboeken zijn bedoeld voor het vergaren voor kennis, geen spieren. Het is een beter idee om een sportschoolabonnement af te sluiten! Veel (lokale) sportscholen bieden een speciaal tarief voor studenten. Het is slim om alle sportscholen in jouw omgeving te bellen en te vragen naar de mogelijkheden. Sportcity is een bedrijf met veel locaties wat kortingen biedt waar mbo’ers ook gebruik van kunnen maken. Tijd om te gaan werken aan je summerbody!
Musea/bioscopen
Liggen jouw interesses meer bij cultuur en amusement? Dan heb ik ook voor jou goed nieuws! Bij veel musea en bioscopen krijg je korting na vertoon van je studentenpas. Ook kun je een CJP-pas aanvragen. Hiermee krijg je (ongeveer) dezelfde korting. Het aanvragen van een CJP-pas is voor scholieren en mbo’ers gratis. Hbo en WO studenten betalen €17,50 voor een pas.
Kledingswinkels & online webshops
Kledingswinkels als America Today, ASOS en Nike bieden korting aan studenten. Deze kortingen betreffen vaak zo’n 10%. Geen enorme bedragen dus, maar elke euro is er weer één. Op deze manier kun je indruk maken op al je klasgenoten en docenten wanneer je de school binnenloopt met je gloednieuwe jas of T-shirt! In principe gelden deze kortingen voor alle studenten.
Knaek.
Knaek. is een app waarmee je bij talloze winkels korting ontvangt. Denk aan de Mac Donalds, maar ook de blokker of de deelscooters van Check! De app van Knaek. is er voor studenten van alle opleidingsniveaus! Een normaal abonnement kost 25 euro per studiejaar (€2,08 per maand). Er is echter ook een mogelijkheid om Knaek. aan te schaffen via je opleidingsinstelling of studievereniging. Je krijgt dan een speciale link waarmee je een account aan kunt maken. Zelf heb ik twaalf maanden Knaek. voor zo’n twee euro.
(Zorg-)verzekering
Het is in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De prijzen hiervan kunnen behoorlijk oplopen afhankelijk van je zorgverzekeraar en je pakket. Veel verzekeraars bieden een studenten-verzekering aan. Deze dekt de kosten die studenten vaak maken. Denk aan die van anticonceptie, fysiotherapie en zorg in het buitenland. Hbo- en WO studenten krijgen vaak iets meer korting dan mbo’ers. Dit komt doordat zij meer gebruik maken van de collectieve verzekeringen.
Conclusie
Op gebied van maatschappelijke gelijkheid valt in deze kwestie nog wel wat winst te behalen. Daar moeten we niet omheen draaien. Tot het zover is kunnen jullie als student genieten van alle beschikbare kortingen om het studentenleven iets haalbaarder te maken. Vergeet niet te genieten van deze tijd in je leven!