Dé budget vakantietips die jou de vakantie van je leven bezorgen!

Geschreven door: Mirthe van Liesdonk
Op: 9 jul 2024
Tips

Organiseer een feestje bij het kampvuur

Een zwoele zomeravond, een vuurtje, wat te eten en je vrienden erbij. Wat wil je nou nog meer? Organiseer daarom eens een feestje bij het kampvuur. Vraag aan al je vrienden of ze wat lekkers meenemen, speel een spelletje, of klets lekker bij terwijl jullie gewoon gezellig samen zijn.

Naar het strand

Op een warme zomerdag is er toch niets lekkerder dan op het strand liggen? Neem je speaker, een kleedje en wat speelkaarten mee, en je uitje is helemaal compleet. Toch even afkoelen? Neem dan een lekkere duik in de zee, om vervolgens weer heerlijk op te drogen in het zonnetje.

IJsjes halen

Als je aan de zomer denkt, dan denk je aan? IJsjes natuurlijk! De zomervakantie is het moment om eens een heerlijk ijsje te halen met je beste vriend of vriendin.

Zelf ijs maken

Heb je zin in een ijsje, maar heb je geen zin om een ijsje te gaan halen? Dan kan  het natuurlijk ook zelf maken. Er zijn veel verschillende recepten voor ijs te vinden online. Vaak zijn deze recepten niet al te moeilijk en tijdrovend. Bovendien, krijg je er heerlijk ijs voor terug. Is dat even boffen. 

Aardbeien versieren

In de zomer zijn ze er eigenlijk altijd: zomerkoninkjes, oftewel: aardbeien! Dit lekkere fruit is sowieso al een heerlijke verfrissing. Maar hoe lekker is het als je de aardbeien versierd met bijvoorbeeld chocolade en je ze vervolgens heerlijk samen kunt opeten?

Ga kamperen in je eigen tuin

Wil je eens kamperen, maar is het te duur? Waarom zou je dan niet eens gaan kamperen in je eigen tuin? Zet een tentje op, luchtbedden erin, leuke film erbij en je avond is helemaal compleet. 

Dagje weg voor weinig?

Een dagje met de trein is altijd een leuk idee. Maar wist je dat je tot en met de leeftijd van 18 jaar een dag ticket kan kopen voor maar 7,95? Hiermee kan je de hele dag onbeperkt door Nederland reizen. Ouder dan 18, en heb je een studenten-ov? Dan reis je met 40% met de trein. Zo kun je nog eens een leuke stad bezoeken, zonder dat het je te veel kost. Je kan ook op sites als Social Deal kijken voor een leuk dagje weg met flinke kortingen!

Bezoek het zwembad

Tijdens je zomervakantie is er toch niks lekkerder dan heerlijk liggen aan het zwembad? Hoewel een dag ticket behoorlijk prijzig kan zijn, hebben veel zwembaden ook abonnementen. Je kunt zo de hele zomervakantie genieten aan het zwembad. 

Nieuwe kleding nodig?

Wees goed voor het milieu en zoek naar tweedehandskleding of vintage als je het in een hip jasje wilt steken 😉. Je kan er een dagje uit van maken door de leukste vintagewinkels in jouw stad te bezoeken of naar de IJhallen te gaan. Ook kan je op sites zoals Vinted of Markplaats kijken voor verborgen parels. Tip: Zara en Zalando hebben nu ook een pre-owned onderdeel op hun app. Ideaal om jouw uitverkochte favoriete item alsnog te scoren!

Vervelen is niet nodig

Heb je alle tips gelezen en nog geen idee wat je moet doen? Dan kan je er altijd nog over nadenken om een vakantiebaantje te nemen. Zo hoef je je niet te vervelen en kan je sparen voor andere activiteiten die je nog wilt doen.

Over Mirthe van Liesdonk