Praktische tips voor het reizen naar school

Geschreven op: 31 mei 2024
Tips

Iedere dag naar school is voor veel studenten best een uitdaging. Vooral wanneer ze met de bus en trein moeten en dus ook regelmatig te maken hebben met veel te volle bussen en treinen die niet op tijd rijden waardoor ze de overstap missen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit ontzettend vervelend is. Omdat wij ons heel goed voor kunnen stellen dat je wel wat tips kunt gebruiken, hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Het belang van een goede planning

Alles begint met een goede planning. Vooral wanneer je van de middelbare school naar het voortgezet onderwijs gaat, is het wel prettig dat je ongeveer weet hoe je het beste kunt reizen. Waar de een kiest voor het openbaar vervoer, gaat de ander liever met de auto, scooter of motor. Belangrijk is wel dat je zorgt dat je goed verzekerd bent. Daarom raden wij online motorverzekering vergelijken aan, zodat je direct kunt zien welke mogelijkheden er zijn, zodat je de keuze kunt maken die het beste bij je past. Het uitstippelen van je route is natuurlijk in de huidige tijd zo geregeld, helemaal via verschillende apps op onze telefoon. Dus daar zal het niet aan liggen.

Kies de juiste vervoersmethode

We hebben het er al even over gehad, maar de manier van reizen bepaalt natuurlijk voor een groot deel  hoe lang het duurt en ook hoe relaxed het is. Stel dat je iedere dag een uur moet reizen, dan is het misschien beter om met de trein te gaan, mits je niet meerdere keren hoeft over te stappen. Ga je met de auto of motor, dan is het aan te raden om helemaal met de motor de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Niet alleen is het vervelend als je nat wordt, maar is de weg ook een stuk gladder. Belangrijk is dus om een wa verzekering motor af te sluiten met eventueel een aanvullende verzekering, zodat je bij pech of een ongeluk ook vervangend vervoer krijgt. Nu is een WA verzekering uiteraard gewoon verplicht, maar een aanvullende verzekering is dus wel iets om eens goed over na te denken.

Slimme trucs om de tijd te doden

Je kunt je voorstellen dat het niet bepaald leuk is om iedere dag een uur heen en een uur terug te moeten reizen. Omdat er niets anders opzit dan dit gewoon te accepteren, is het veel verstandiger om te kijken hoe je slim met je tijd om kunt gaan. Waar de een lekker gaat luisteren naar zijn of haar favoriete muziek, kiest de ander ervoor om de laptop nog even open te klappen en wat opdrachten te gaan maken. Deze tijd ben je namelijk toch kwijt, dus deze kun je dus maar beter nuttig besteden, zodat je na school meer tijd over hebt voor ‘leuke’ dingen. Nu snappen we ook wel dat je echt niet iedere keer wat voor school doet, maar is het wel verstandig jezelf dit aan te wennen, zodat je in ieder geval je tijd goed benut.