Zo kom jij nooit meer te laat op een afspraak

Geschreven door: Mirthe van Liesdonk
Op: 3 okt 2024
Tips

Op tijd komen, het is iets waar veel mensen moeite mee hebben. Misschien ben je wel te laat opgestaan, heb je je wekker iets te vaak gesnoozed of kon je gewoon je sleutels niet vinden. Wij geven je tips zodat je nooit meer te laat hoeft te komen op een afspraak.

Leg je spullen op dezelfde plek

Is het iedere keer weer zoeken naar die ene zonnebril of je sleutelbos? Zorg er dan voor dat je alle spullen die je vaak nodig hebt wanneer je weggaat altijd op dezelfde plek liggen. Zo kan je namelijk je spullen snel en makkelijk vinden wanneer je weg wilt gaan en hoef je niet eerst je hele huis te doorzoeken.

Een goede voorbereiding 

Leg je spullen van tevoren klaar Door alle benodigde spullen een dag van tevoren klaar te leggen, bespaar je in de ochtend bergen tijd. Zo hoef je ’s ochtends bijvoorbeeld niet meer na te denken over welke kleding je aan zal gaan doen of waar je je sleutels nou had gelaten. Ook kan je ervoor zorgen dat je je lunch al voorbereid hebt. Zo hoef je hem alleen nog maar uit de koelkast te pakken en klaar is kees!

Liever te vroeg...

Dit klinkt misschien heel apart, maar mensen die vaker te laat komen hebben vaak niet zo’n goede tijdsinschatting. Stel jezelf eens voor: je moet op 10:00 voor een kennismakingsgesprek op je stage zijn. Zorg er dan voor dat je voor jezelf inplant dat je er om 9:45 moet zijn. Zo heb je namelijk wat speling in de tijd. Er kan onderweg namelijk altijd iets gebeuren: vertraging in het OV, een ongeluk op de weg of een rood stoplicht kunnen er voor zorgen dat je anders te laat komt. 

Let op de tijd

Veel mensen denken voor hun afspraak nog wel eens ‘even’ andere dingen te gaan doen. Zo zitten ze bijvoorbeeld op hun telefoon, kijken en filmpje of bellen nog even snel iemand. Deze dingen zorgen ervoor dat je afgeleid raakt en de kans is groot dat je hierdoor de tijd vergeet en dus te laat komt. Probeer er dus voor te zorgen dat je de tijd goed in de gaten houdt en op tijd weggaat wanneer je een belangrijke afspraak hebt.

Zet je klok een paar minuten voor

Ben je nou echt altijd te laat? Dan is het misschien handig om je klok vijf minuten voor te zetten. Zo loopt jouw klok als het ware altijd vijf minuten voor op de ‘echte tijd’ en heb je dus altijd vijf minuten speling wanneer je naar een afspraak moet. Zo kun jij er voor zorgen dat je altijd op tijd op je afspraak bent!

Ben je nou echt iemand die altijd te laat komt? Onthoudt dan vooral dat het belangrijk is om je goed voor te bereiden op een afspraak. Met deze tips moet dat zeker lukken!

Over Mirthe van Liesdonk