Economie & Samenleving

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Bij de bacheloropleiding Economie & Samenleving leer je, in tegenstelling tot traditionele economieopleidingen, om slim en strategisch te navigeren binnen de huidige complexe, juridische en politieke context. Economen spelen een belangrijke rol in de samenleving. Ze bekleden diverse maatschappelijke sleutelposities en hebben daarom veel invloed in het maatschappelijk debat. De toenemende complexiteit van de samenleving leidt tot gepolariseerde debatten. Politieke belangen spelen hierin een grote rol. Bovendien wordt de economie sterk beïnvloed door uitgebreide regelgeving die bepaalt wat juridisch is toegestaan en wat niet. Moderne economen zijn nodig die naast het maken van economische analyses ook begrijpen hoe politiek en recht werken. Wil jij de belangrijke maatschappelijke en actuele vraagstukken beter begrijpen en helpen oplossen? Ben je nieuwsgierig naar de drijfveren achter de keuzes van individuen, bedrijven en overheden, of juist het ontbreken daarvan? Ben jij naast economie ook geïnteresseerd in complexe politieke en/of juridische dynamiek? Dan is de BSc Economie & Samenleving een studie voor jou! Deze nieuwe Nederlandstalige opleiding start in september 2025.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

1
mrt
Bachelor Open Dag
Tijd: 9:00 - 18:00 uur

Adres:
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Deze instellingen hebben ook een open dag

Universiteit Leiden - Den Haag

mrt
1
2025
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 18:00