Niveau
Graad
Vorm
Sector
Ben je gepassioneerd om voedsel duurzamer, gezonder en veiliger te maken? Benieuwd hoe je vleesproducten kunt maken met 90% minder uitstoot? Of waarom komkommers altijd in dat plastic jasje zitten? Proef meer van deze voedselinnovaties en productieprocessen bij de Engelse bacheloropleiding Food Technology.
Waarom deze studie?

De enige Food Technology opleiding in Nederland op universitair niveau met internationaal een uitstekende reputatie.
Ontwikkel diepgaande kennis die essentieel is voor het oplossen van de duurzaamheids- en innovatie uitdagingen van de voedselindustrie.
De voedselindustrie ontwikkelt zo hard dat er zowel in Nederland als in het buitenland veel mooie baankansen zijn.

Toelatingseisen

C&M
met Scheikunde en (Biologie of Natuurkunde) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
met Scheikunde en (Biologie of Natuurkunde)
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 36

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Food Technology
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.5 8.5 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.9 7.9 0
Deze opleiding
Food Technology
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8 7.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.2 8.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.9 8.9 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.6 7.6 0
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

14
jan
Meeloopdag Food Technology
Tijd: 00:00 - 23:59 uur

Adres:
Droevendaalsesteeg 2
6708 PB Wageningen

Deze instellingen hebben ook een open dag

Wageningen University & Research - Wageningen

jan
14
2025
Meeloopdag Food Technology
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59

Wageningen University & Research - Wageningen

feb
11
2025
Meeloopdag Food Technology
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59

Wageningen University & Research - Wageningen

mrt
15
2025
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 16:00

Wageningen University & Research - Wageningen

apr
1
2025
Meeloopdag Food Technology
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59

Wageningen University & Research - Wageningen

apr
3
2025
Virtual Open Day
Locatie:
Tijd: 14:00 - 20:00

Wageningen University & Research - Wageningen

mei
15
2025
Meeloopdag Food Technology
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59