Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Graad
Vorm
Sector
Als je voor SPH kiest, dan kies je voor mensen. Je krijgt o.a. vakken als (Ortho)Pedagogiek, Psychologie, Psychiatrie, Interculturele Hulpverlening, Drama, maar ook vakken als Gesprekstraining en Methodiek. Het is belangrijk dat je inlevingsvermogen hebt en dat je maatschappelijk betrokken bent. Je weet wat doorzetten is, hebt gevoel voor rechtvaardigheid en je bent integer. Je werkt als SPH'er binnen de woon- en leefsituatie van je cliënt. Je bent werkzaam in de verslaafdenopvang, een orthopedagogisch centrum, een jeugdgevangenis, een psychiatrische instelling, een ziekenhuis, een woonbegeleidingscenrum, een gezinshuis, maar je kunt ook met verstandelijk gehandicapten of ouderen aan de slag. Soms kom je bij mensen thuis. Je signaleert, observeert en analyseert problemen van een cliënt en begeleidt bij het oplossen hiervan. De belangrijkste taak is de cliënt helpen zelfstandiger te worden.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 0
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 0

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

11
mrt
Online opleidingenplein
Locatie: Online
Tijd: 17:00 - 20:00 uur

Adres:
Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM Amsterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool van Amsterdam - Amsterdam

mrt
11
2025
Online opleidingenplein
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00