Niveau
Graad
Vorm
Sector
In de Masteropleiding Sonologie ligt de nadruk op eigen composities en onderzoek zoals vastgelegd in een studieplan. Studenten schrijven een thesis onder begeleiding van een mentor van het Instituut voor Sonologie.
De Sonoloog specialiseert zich op één of meerdere van de volgende terreinen: compositie van elektronische muziek, live (geïmproviseerde) elektronische muziek, algoritmische compositie, digitale klankanalyse en –synthese, klankinstallaties, field recording, het schrijven van computerprogramma’s voor muzikale toepassingen of theorie van elektronische muziek. Sonologie studenten hebben kennis van de rol die elektronica en technologie op de overige gebieden speelt. Ze maken zich technieken en kennis eigen binnen een muzikaal-historische context, waarbij wordt gekeken naar de praktische en theoretische uitgangspunten van de Nederlandse, Duitse, Franse en Amerikaanse pioniers op het gebied van de elektronische muziek. Op het technische vlak hebben studenten kennis en vaardigheden op het gebied van programmeren, fysische aspecten van geluid, geluidstechniek, perceptie en elektronica. De Sonoloog kan zich ontwikkelen als autonoom kunstenaar of samenwerken met componisten, uitvoerende musici of kunstenaars uit andere disciplines waarbij elektronische muziek een rol speelt, zoals experimentele film, architectuur en muziektheater.

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Sonologie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.9 8.9 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
8.6 8.6 0
Deze opleiding
Sonologie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
9.1 9.1 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.3 8.3 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
9.1 9.1 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
8.4 8.4 0
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

30
nov
Open Dag Koninklijk Conservatorium
Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Adres:
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Deze instellingen hebben ook een open dag

Koninklijk Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Den Haag) - Den Haag

nov
30
2024
Open Dag Koninklijk Conservatorium
Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00