Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven

Niveau
Graad
Vorm
Sector

Onze samenleving vraagt steeds meer van burgers, zoals zelforganiserend vermogen of het kunnen omgaan met culturele verschillen. Steeds meer burgers nemen graag het heft in handen. Dat levert allerlei morele dilemma’s en spanningen op, voor de overheid, op scholen, in de buurt. 

 

De master Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven sluit naadloos aan op de actualiteit. In deze eenjarige, voltijdse master leer je organisatorische en beleidsmatige antwoorden geven op kansen en bedreigingen in relaties tussen burgers met elkaar, en tussen burgers en publieke organisaties. Naast een stevige theoretische basis is er veel aandacht voor de praktijk. Zo verwerf je een academische houding, kennis, inzicht en vaardigheden die je nodig hebt als professional. 

 

Je kunt op allerlei plekken een actieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van samenleven. Denk aan functies als beleidsmaker, kwaliteitsmedewerker, programmamanager, journalist, onderzoeker of docent. Bijvoorbeeld bij de overheid, maatschappelijke organisaties, in het onderwijs of de zorg.

 

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9.3 9.3 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.8 7.8 0
Deze opleiding
Burgerschap en Kwaliteit van Samenleven
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.7 8.7 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.9 7.9 0
Toon meer
Opleiding in beeld

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

16
okt
Masteravond
Tijd: 17:00 - 21:30 uur

Volg ons:

Adres:
Kromme Nieuwegracht 29
3512 HD Utrecht

Andere open dagen van deze instelling

okt
16
2024

Masteravond

Locatie:
Tijd: 17:00 - 21:30
nov
16
2024

Open dag bachelor Humanistiek

Locatie:
Tijd: 10:00 - 15:00
feb
8
2025

Masters open dag

Locatie:
Tijd: 10:00 - 15:00
mrt
15
2025

Open dag bachelor Humanistiek

Locatie:
Tijd: 10:00 - 15:00