Cybersecurity & Cybercrime

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De kwetsbaarheid van de digitale wereld heeft vele kanten en ontwikkelt zich snel. Uitdagingen rond digitale veiligheid veranderen voortdurend, en de belangen van burgers, bedrijven en overheden lopen uiteen. Het verbeteren van cybersecurity en bestrijden van cybercriminaliteit is een voortdurende cyclus van aanval en verdediging. In de bachelor Cybersecurity & Cybercrime leer je deze uitdagingen te doorgronden vanuit vier disciplines: bestuurskunde, informatica, criminologie en recht. Je ontwikkelt een brede visie op de veelzijdigheid en complexiteit van deze vraagstukken, begrijpt de gevoeligheden en verschillende belangen, en kunt deze verklaren.
Je leert professionele vaardigheden zoals teamwork, interculturele vaardigheden, leiderschap en reflectie, en academische vaardigheden zoals kritisch denken, schrijfvaardigheid, onderzoek, communicatie en ethische reflectie. Naast colleges wordt ook gebruik gemaakt van innovatieve lesmethoden, zoals simulaties, serious games, een moot court en een hackathon.
Je wordt opgeleid tot een zelfstandige en kritische professional die actief op zoek gaat naar constructieve oplossingen voor veiligheidsuitdagingen in cyberspace. Deze nieuwe Nederlandstalige opleiding start in september 2025. In Nederland is dit het enige academische programma op bachelorniveau op het gebied van cybersecurity of cybercrime.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

12
okt
Bachelor Open Dag
Tijd: 9:00 - 18:00 uur

Adres:
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Deze instellingen hebben ook een open dag

Universiteit Leiden - Den Haag

okt
12
2024
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 18:00

Universiteit Leiden - Den Haag

mrt
1
2025
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 18:00