Digital Society

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Ben jij geïnteresseerd in hoe digitale technologieën de wereld veranderen? Wil je graag kennis en vaardigheden ontwikkelen om ervoor te zorgen dat alle groepen in de maatschappij van digitale technologieën profiteren? Sta je open voor perspectieven van verschillende disciplines en wil je leren hoe je die combineert? Dan is de bacheloropleiding Digital Society misschien iets voor jou.
De wereld waarin we leven wordt steeds meer digitaal. Elk aspect van ons leven wordt tegenwoordig beïnvloed door digitale technologieën, van hoe we communiceren en met elkaar omgaan tot hoe we werken, leren, creëren, gezond blijven en deelnemen aan de politiek en de economie. De drie jaar durende bacheloropleiding Digital Society geeft je de kennis en vaardigheden waarmee je de relatie tussen digitalisering en maatschappelijke verandering kunt begrijpen.
De bachelor Digital Society geeft je de instrumenten waarmee je een beter begrip krijgt van de geschiedenis van de digitale revolutie en de impact van de digitalisering op de huidige maatschappij, cultuur en politiek, waardoor je een effectieve rol kunt spelen in het vormgeven van de digitale transformaties van morgen.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 42

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Digital Society
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.4 8.4 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.5 7.5 0
Deze opleiding
Digital Society
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8 8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8 8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.5 8.5 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.2 7.2 0
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

1
mei
Faculty of Arts and Social Sciences | Campus Tour
Tijd: 14:00 - 16:00 uur

Adres:
Minderbroedersberg 4 tot 6
6211 LK Maastricht

Deze instellingen hebben ook een open dag

Maastricht University - Maastricht

mei
1
2024
Faculty of Arts and Social Sciences | Campus Tour
Locatie:
Tijd: 14:00 - 16:00

Maastricht University - Maastricht

okt
12
2024
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00

Maastricht University - Maastricht

feb
8
2025
Bachelor Open Dag
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00