Niveau
Graad
Vorm
Sector
Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten gezonder laat eten en zorgt voor een goede kwaliteit van ons voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst. Je leert er alles over de business van innovatiever en duurzamer eten!
Aan de slag met personalized nutrition, no waste food, blurring foodretail en foodservice? De foodsector is groot en dynamisch en continu in ontwikkeling. De vraag naar mensen met een opleiding Food & Business is veel groter dan het aanbod. Met een diploma op zak ligt de wereld dan ook voor je open!
Je vertaalt jouw passie voor food naar een vruchtbaar resultaat. Je leert alles over nieuwe, verantwoorde en gezonde voedingsmiddelen. Hoe je bestaande producten aanpast, verbetert en in de markt zet. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag in onze eigen Creative Kitchen en het sensorisch lab!

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Food and Business
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.8 8.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.4 7.4 0
Deze opleiding
Food and Business
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.5 7.5 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.7 7.7 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.5 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.2 7.2 0
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

11
jan
Open Dag (voltijd) 11 januari 2025 Nijmegen
Tijd: 10:00 - 17:00 uur

Adres:
Kapittelweg 33
6525 EN Nijmegen

Deze instellingen hebben ook een open dag

HAN University of Applied Sciences - Nijmegen

jan
11
2025
Open Dag (voltijd) 11 januari 2025 Nijmegen
Locatie:
Tijd: 10:00 - 17:00

HAN University of Applied Sciences - Nijmegen

jan
18
2025
Open Dag (voltijd) 18 januari 2025 Arnhem
Locatie:
Tijd: 10:00 - 17:00

HAN University of Applied Sciences - Nijmegen

mrt
29
2025
Open Dag (voltijd) 29 maart 2025 Arnhem
Locatie:
Tijd: 10:00 - 17:00

HAN University of Applied Sciences - Nijmegen

apr
5
2025
Open Dag (voltijd) 5 april 2025 Nijmegen
Locatie:
Tijd: 10:00 - 17:00