Voor deze opleiding is een vastgesteld aantal plaatsen (een numerus fixus) beschikbaar en vindt een selectieprocedure plaats. Lees meer over numerus fixus.
Niveau
Graad
Vorm
Sector
Ontdek hoe jij dankzij de opleiding Huidtherapie het leven van mensen mooier maakt. Als toekomstig huidtherapeut leer je alles over de (afwijkingen van) de huid en het lichaam. Hoe behandel je mensen met een huidaandoening, zoals acne, littekens, oedeem, overbeharing en (brand)wonden? Je geeft voorlichting, doet onderzoek en behandelt huidproblemen.

Ook leer je hoe je met patiënten praat over hun huidaandoening. Deze emotionele kant krijgt tijdens de opleiding de nodige aandacht, want patiënten kunnen last hebben van schaamte of verdriet. Je past medische kennis toe in de praktijk en kijkt hoe je de kwaliteit van leven van patiënten kunt verbeteren.

Je doet onderzoek, leert samenwerken en oefent je vaardigheden en behandeltechnieken in onze skills labs. Naast stages en praktijkonderzoek kies je ook een minor.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 50

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Huidtherapie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8 7.9 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.3 7.2 0.1
Deze opleiding
Huidtherapie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.5 7.5 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.9 7.7 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.3 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.3 6.9 0.4
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

1
feb
Open Dag
Tijd: 10:00 - 14:00 uur

Adres:
Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Deze instellingen hebben ook een open dag

De Haagse Hogeschool - Den Haag

feb
1
2025
Open Dag
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:00

De Haagse Hogeschool - Den Haag

mrt
18+19
2025
Proefstuderen
Locatie:
Tijd: 9:00 - 17:00

De Haagse Hogeschool - Den Haag

apr
4
2025
Open Dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00