Interior Design & Styling

Niveau
Graad
Vorm
Sector
LET OP: de aanmelddatum is 1 maart 2023!
De opleiding Hbo Bachelor Interior Design & Styling is ontwikkeld in samenwerking met de ontwerpstudio van Jan des Bouvrie.
Ben jij de creatieveling die geïnteresseerd is in vormgeving van wonen, leven en werken? Jij wordt een ruimtelijk vormgever met de particuliere hbo-opleiding Interior Design & Styling. Hier leer je de inrichting van leefruimtes, werklocaties en openbare ruimtes te ontwerpen. Wat dacht je van een woning, kantoor, winkel, school of restaurant?

Je gaat intensief aan de slag met interieur, interieurontwerpen, architectuur, binnenhuisarchitectuur (interieurarchitecteur), ruimtelijke vormgeving, design, styling, interieurstyling en tuininrichting. Kunst(geschiedenis) en ondernemerschap komen aan bod, naast visie, trends en creativiteit. Tekenen en ontwerpen, maar ook kritisch zijn en onafhankelijk denken. Je leert experimenteren met licht, kleur, vorm en materialen om de beleving van een interieur te beïnvloeden. Deze voltijdopleiding kun je in Deventer volgen.

Na de opleiding Interior Design & Styling kan je bijvoorbeeld ontwerper, interior stylist, interieurvormgever, of adviseur worden.
Alle opleidingen van Saxion Next - particuliere opleidingen, vind je op https://www.saxion.nl/next.
Kijk op Saxion.nl/opleidingen/voltijd/bachelor/interior-design-and-styling-jan-des-bouvrie-academie/toelating voor de meest actuele info!

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 50

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Interior Design & Styling
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8 8 0
Deze opleiding
Interior Design & Styling
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
6.8 6.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
6.8 6.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.1 6.1 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
6.3 6.3 0
Totaalscore
7  
Toon meer

Adres:
Handelskade 75
7417 DH Deventer