Kunst en Economie

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Studenten Kunst en Economie zijn de toekomst. Zij zijn namelijk zakelijk én creatief. Je leert hoe je inspeelt op trends en ontwikkelingen. Je bouwt al een enorm netwerk op binnen de creatieve sector.
Je bruist van de goede ideeën, bent ondernemend en een echte doorzetter. Daar wil je later graag iets mee doen. Bijvoorbeeld een nieuw festivalconcept bedenken, een duurzaam kledingmerk starten of marketingcampagnes opzetten voor grote muziekmaatschappij. Je nieuwsgierigheid en drang om steeds weer iets tofs te verzinnen, komt goed van pas. Je loopt niet weg voor een moeilijk project en zoekt naar passende creatieve oplossingen. Daarnaast durf je ook andere keuzes te maken. Dit doe je alleen, maar vaak ook samen met je medestudenten. Een open houding, lef en goede communicatieve vaardigheden helpen je hierbij.
Een economische en managementstudie binnen de muren van een kunstacademie is uniek. Je leert denken als een kunstenaar en creatieve professional. Zo gebruik jij ontwerpprocessen uit de kunsten om met je zakelijke en organisatorische vaardigheden het beste resultaat te halen. Je vergaart kennis en bouwt een netwerk op in één of meer creatieve werkvelden. We onderscheiden ons doordat een studie Kunst en Economie zich richt op de hele culturele creatieve industrie. Terwijl bij andere creatieve business studies de focus vaak ligt op marketing en (social) media.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 55

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Kunst en Economie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 8.6 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.5 7.5 0
Deze opleiding
Kunst en Economie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7 7.7 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.2 8.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.9 7.9 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.4 7.4 0
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

10
jan
Meeloopdag | Kunst en Economie | 10 januari 2025
Tijd: 15:00 - 17:30 uur

Adres:
Nieuwekade 1
3511 RV Utrecht

Deze instellingen hebben ook een open dag

HKU - Utrecht

jan
10
2025
Meeloopdag | Kunst en Economie | 10 januari 2025
Locatie:
Tijd: 15:00 - 17:30

HKU - Utrecht

mei
12
2025
Meeloopdag | Kunst en Economie | 12 mei 2025
Locatie:
Tijd: 15:00 - 17:30