Niveau
Graad
Vorm
Sector
Of het nu gaat om het woningentekort, immigratie en integratie, de impact van algoritmes, of handelsconflicten tussen grootmachten: de onderwerpen waarover de media berichten zijn vaak ingewikkeld. Dit stelt hoge eisen aan de journalistiek. In de master Journalistiek en media leer je om zelfstandig onderzoek te doen, complexe problemen te analyseren en resultaten te vertalen in een journalistiek product dat toegankelijk is voor een breed publiek, zowel binnen traditionele als nieuwe media.
De master Journalistiek en media is enerzijds gericht op de verwerving van journalistieke compententies en anderzijds op wetenschappelijke reflectie op de journalistiek en de uitdagingen en kansen die nieuwe media bieden. De opleiding is een duaal masterprogramma: een academische masteropleiding gecombineerd met praktijkonderwijs en een intensieve stage van drie maanden.
Studenten kiezen tussen Journalistiek en Research en redactie. De afstudeervariant Journalistiek is primair gericht op het opleiden van schrijvende journalisten: landelijke dagbladen en tijdschriften en andere journalistieke (online) platformen met een breed publiek. De variant Research en redactie is een uniek programma dat professionals opleidt op het gebied van research en redactie voor audiovisuele media, waaronder nieuws- en actualiteitenprogramma’s, documentaires, educatieve tv-programma’s en internetsites.

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Mediastudies
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.2 8.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.3 7.3 0
Deze opleiding
Mediastudies
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.9 7.9 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.2 7.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.1 7.1 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
7.2 7.2 0
Toon meer

Adres:
Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB Amsterdam