Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II
Niveau
Hbo
Graad
Bachelor
Vorm
Deeltijd
Sector
Onderwijs en Opvoeding
Heb je passie voor horeca, bakkerij of eventmanagement en vind je het leuk om jouw kennis te delen met jongeren? Of ben je toe aan een carrièreswitch en wil je een volgende stap maken in je onderwijscarrière? Dan is de studie Docent en kennismanager Horeca Bakkerij en Recreatie iets voor jou.
Als ervaren professional in horeca, bakkerij of recreatie zie je het vakgebied snel en continu veranderen. Het is belangrijk bij te blijven in die ontwikkelingen. Wil je juist met deze ontwikkelingen iets doen, je verder verdiepen en anderen daarbij betrekken? Ben je gedreven om vanuit jouw vakkennis en ervaring een nieuwe generatie te laten leren? Waarom niet lesgeven? Met de opleiding Docent en kennismanager Horeca Bakkerij en Recreatie zorg je ervoor dat toekomstige food-professionals en de branche zich blijven ontwikkelen.
Tijdens de studie leer je lesgeven, communiceren en (jezelf) presenteren; begeleiden van leerlingen en groepen; leertrajecten ontwikkelen; je kennis en vaardigheden op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie vergroten, zodat je hierover actueel en adequaat les kunt geven. Denk aan: verruimen van je warenkennis, microbiologisch onderzoek doen, innovatief plan voor een bedrijf maken en praktijkgericht onderzoek doen. Daarnaast is er aandacht voor ethiek en duurzame ontwikkeling.
Als ervaren professional in horeca, bakkerij of recreatie zie je het vakgebied snel en continu veranderen. Het is belangrijk bij te blijven in die ontwikkelingen. Wil je juist met deze ontwikkelingen iets doen, je verder verdiepen en anderen daarbij betrekken? Ben je gedreven om vanuit jouw vakkennis en ervaring een nieuwe generatie te laten leren? Waarom niet lesgeven? Met de opleiding Docent en kennismanager Horeca Bakkerij en Recreatie zorg je ervoor dat toekomstige food-professionals en de branche zich blijven ontwikkelen.
Tijdens de studie leer je lesgeven, communiceren en (jezelf) presenteren; begeleiden van leerlingen en groepen; leertrajecten ontwikkelen; je kennis en vaardigheden op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie vergroten, zodat je hierover actueel en adequaat les kunt geven. Denk aan: verruimen van je warenkennis, microbiologisch onderzoek doen, innovatief plan voor een bedrijf maken en praktijkgericht onderzoek doen. Daarnaast is er aandacht voor ethiek en duurzame ontwikkeling.
Toelatingseisen
Bindend studieadvies
Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:
Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48
Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?
Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?
Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II
|
Landelijke gemiddelde | Verschil | |
---|---|---|---|
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
|
8.1 | 8 | 0.1 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
|
7 | 7 | 0 |
Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II
|
Landelijke gemiddelde | Verschil | |
---|---|---|---|
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
|
7.2 | 7.3 | -0.1 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
|
7.9 | 7.7 | 0.2 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
|
7.6 | 7.3 | 0.3 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
|
7 | 6.9 | 0.1 |
Toon meer
Kennismaken met de opleiding?
Kom naar de open dag
12
dec
Online Voorlichting Deeltijdopleidingen Aeres Hogeschool Wageningen
Tijd: 19:00 - 20:30 uur
Adres:
Mansholtlaan 18
6708 PA Wageningen
Deze instellingen hebben ook een open dag
Hogeschool van Amsterdam - Amsterdam
nov
9
2024
Open dag HvA
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:00
Aeres Hogeschool - Wageningen
dec
12
2024
Online Voorlichting Deeltijdopleidingen Aeres Hogeschool Wageningen
Locatie:
Tijd: 19:00 - 20:30
Hogeschool van Amsterdam - Amsterdam
dec
14
2024
Open dag HvA
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:00
Aeres Hogeschool - Wageningen
feb
12
2025
Open Avond Aeres Hogeschool Wageningen
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:30
Aeres Hogeschool - Wageningen
feb
12
2025
Open Dag Aeres Hogeschool Wageningen
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:30
Aeres Hogeschool - Wageningen
mrt
19
2025
Online Voorlichting Deeltijdopleidingen Aeres Hogeschool Wageningen
Locatie:
Tijd: 19:00 - 20:30
Aeres Hogeschool - Wageningen
apr
12
2025
Open Dag Aeres Hogeschool Wageningen
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:30
Aeres Hogeschool - Wageningen
jun
4
2025
Online Voorlichting / Q&A
Locatie:
Tijd: 19:00 - 20:30
Aeres Hogeschool - Wageningen
jul
2
2025
Online Voorlichting Deeltijdopleidingen Aeres Hogeschool Wageningen
Locatie:
Tijd: 19:00 - 20:30