Smart Asset Maintenance

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Assets zijn systemen, machines en installaties voor het verwerken van materiaal, energie en informatie op verschillende niveaus. Je leert je hoe je met behulp van bestaande en nieuwe technologieën (zoals slimme sensoren en algoritmen), onderhoud van assets kunt plannen, beheersen en optimaliseren. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met beroepsopdrachten zodat je de vaardigheden direct in de praktijk kan toepassen.
In jaar 1 ligt de focus op de technische fundamenten. Je leert diepgaand over verschillende systemen. Niet alleen waarvoor ze dienen, maar ook hoe ze werken. Vervolgens leer je te analyseren waarom en hoe deze systemen kunnen falen. Dit vormt de basis voor de volgende fase van je opleiding: conditiebewaking. Je leert hierbij over geavanceerde methoden om niet alleen problemen op te lossen, maar ook te voorspellen en te voorkomen. Zo weet je aan het einde van het eerste jaar wat cruciaal is voor effectief preventief onderhoud.
In jaar 2 doe je kennis op over het voorkomen van storingen, het optimaliseren van onderhoud en het verbeteren van systeemprestaties. Je sluit het jaar af met een uitgebreid eindproject, waarin je een asset kiest uit sectoren zoals energie, technische installaties, luchtvaart of industrie. Je analyseert dit systeem grondig en adviseert over verbeteringen. Dit project toont je professionele vaardigheden en bereidt je voor op de arbeidsmarkt.

Toelatingseisen


Adres:
Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM Amsterdam