Taalbewust Leren

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Taal is cruciaal voor denken, leren en werken – en daarmee de sleutel tot studiesucces. Maar taal is ook identiteit, communicatie en verbinding. Daarom geef jij taal volop aandacht in al je onderwijs!
Je ziet hoe leerlingen of studenten stuklopen op de lastige taal in teksten en opdrachten, en hoort collega’s klagen over de beperkte woordenschat en slecht geformuleerde zinnen. Wist je al dat de oplossing niet zit in het beperken of versimpelen van complexe school- en vaktaal, maar juist in ruime aandacht voor taalgebruik binnen alle lessen? Alleen dan kunnen leerlingen tot diep leren komen in de verschillende vakken, of effectieve en volwaardige beroepsbeoefenaars worden.
Ga de uitdaging aan: ontwikkel je in twee jaar tot teacher leader op het vlak van taalbewust leren. Verwerf actuele wetenschappelijke inzichten over taalontwikkeling, meertaligheid en de rol van taal bij leren, en kennis van goede didactische aanpakken voor geïntegreerd taal- en vakonderwijs. Leer daarnaast hoe je collega’s meeneemt in een professionaliseringstraject, via de methodiek van participatief actieonderzoek. Én geef jouw eigen academische lees- en schrijfvaardigheid een flinke boost.
Aan het eind van de opleiding ben je in staat inclusief en krachtig taalbeleid vorm te geven binnen jouw school of organisatie, en als team onderwijs te bieden met optimale ontwikkelkansen voor álle leerlingen.

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

29
mei
Voorlichting Master Taalbewust leren (deeltijd)
Tijd: 19:00 - 20:00 uur

Adres:
Burgemeester S'jacobplein 1
3015 CA Rotterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Rotterdam - Rotterdam

mei
29
2024
Voorlichting Master Taalbewust leren (deeltijd)
Locatie:
Tijd: 19:00 - 20:00

Hogeschool Rotterdam - Rotterdam

jun
6
2024
Open avond Associate degree- en deeltijd Onderwijs-opleidingen
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00