Voeding en Diëtetiek

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Tijdens de 4-jarige Voeding en Diëtetiek ontdek je de wereld van voeding (gezondheid en duurzaamheid) en voedsel (productie, consumptie en impact). Je wordt breed opgeleid en werkt vanaf het eerste jaar in en met de praktijk. Je geeft zelf richting aan je studie doordat je veel zeggenschap hebt over wat je leert. Hierbij krijg je persoonlijke ondersteuning van jouw ontwikkelingscoach. In de propedeuse (jaar 1) volg je een breed basisprogramma waarin je je oriënteert op het type voedingsprofessional dat je wilt worden. Daarna ga je je verder specialiseren. Op basis van jouw interesses kies je verschillende modules. Je leert de theorie en werkt zowel individueel als in een groep aan opdrachten uit de praktijk. Vaak zijn dit actuele projecten op verschillende plekken in Amsterdam, waarmee je dus direct impact creëert. In de hoofdfase (jaar 2 en 3) kies je modules die passen bij jouw beroepskeuze. Daarnaast volg je een minor van 20 weken. Dit is een keuzeprogramma binnen een onderwerp waar jij je verder in wilt verdiepen. De eindfase (jaar 4) staat in het teken van een stage bij een of meerdere opdrachtgevers uit het werkveld. Je kiest zelf een opdrachtgever en een vraagstuk dat je op wilt lossen. Je ontwikkelt daarbij een waardevol beroepsproduct voor de betreffende stakeholders.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 50

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Voeding en Diëtetiek
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8 7.9 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
Inhoud
7.1 7 0.1
Deze opleiding
Voeding en Diëtetiek
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.3 7 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.2 7.3 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.3 7.3 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
6.5 6.4 0.1
Toon meer

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

16
apr
Open avond HvA
Tijd: 18:00 - 21:00 uur

Adres:
Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM Amsterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hanzehogeschool Groningen - Groningen

apr
5
2024
Open Dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 18:00

De Haagse Hogeschool - Den Haag

apr
5
2024
Open Dag
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00

HAN University of Applied Sciences - Nijmegen

apr
6
2024
Open Dag (voltijd) 6 april 2024 Nijmegen
Locatie:
Tijd: 10:00 - 15:00

De Haagse Hogeschool - Den Haag

apr
16
2024
Voorlichting voor professionals
Locatie:
Tijd: 18:00 - 20:00

Hogeschool van Amsterdam - Amsterdam

apr
16
2024
Open avond HvA
Locatie:
Tijd: 18:00 - 21:00

HAN University of Applied Sciences - Nijmegen

nov
9+10
2024
Open Dag (voltijd) 9 & 10 november 2024 Nijmegen
Locatie:
Tijd: 00:00 - 23:59