Voedingsmiddelentechnologie
                                            Niveau
                                        
                                        
                                            Hbo
                                        
                                    
                                            Graad
                                        
                                        
                                            Bachelor
                                        
                                    
                                            Vorm
                                        
                                        
                                            Voltijd
                                        
                                    
                                            Sector
                                        
                                        
                                            Aarde en Milieu
                                        
                                    Voeding is overal om ons heen: in de supermarkt, het station of een restaurant. Maar hoe wordt dit allemaal gemaakt? Bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je hoe voedingsmiddelen geproduceerd, verbeterd en bewaard worden. Je werkt aan vraagstukken zoals: hoe kunnen we voeding gezonder, duurzamer én lekkerder maken?
Je begint met de basis van scheikunde, biologie en technologie, waarbij je ontdekt hoe ingrediënten samenwerken om heerlijke producten te creëren. Denk aan de reactie die zorgt voor de geur van vers brood of hoe je een saus dikker maakt. Je gaat zelf aan de slag in het lab en de proeffabriek, waar je alles leert over de productie van voedingsmiddelen.
In de laatste jaren van je studie kies je je eigen richting: Productontwikkeling of Food Safety. Wil jij nieuwe producten ontwikkelen of zorgen dat ons voedsel veilig en gezond is? Met een breed aanbod aan praktijkervaringen, stages en excursies, ben je na vier jaar helemaal klaar om een verschil te maken in de wereld van voeding.
Toelatingseisen
C&M
                                                                    met Scheikunde en (Wiskunde A of Wiskunde B)
                                                            
                                                        E&M
                                                                    met Scheikunde
                                                            
                                                        N&G
                                                                    Volledig toelaatbaar
                                                            
                                                        N&T
                                                                    Volledig toelaatbaar
                                                            
                                                        C&M
                                                                    met Scheikunde en (Wiskunde A of Wiskunde B)
                                                            
                                                        E&M
                                                                    met Scheikunde
                                                            
                                                        N&G
                                                                    Volledig toelaatbaar
                                                            
                                                        N&T
                                                                    Volledig toelaatbaar
                                                            
                                                        Bindend studieadvies
Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:
                                                Het aantal perioden.
                                            
                                            Periode: 24
                                        
                                                Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
                                            
                                            Minimale ECTS: 46
                                        Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?
Hoe tevreden waren studenten in 2025 over aspecten van deze opleiding?
| Deze opleiding Voedingsmiddelentechnologie | Landelijke gemiddelde | Verschil | |
|---|---|---|---|
| 
                                                                                        Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
                                                                                    Sfeer | 8.7 | 8.9 | -0.2 | 
| 
                                                                                        Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de inhoud van de opleiding, denk bijv. aan het niveau van je opleiding, de aansluiting op je vooropleiding en de kwaliteit van het studiemateriaal.
                                                                                    Inhoud | 7 | 7.5 | -0.5 | 
| Deze opleiding Voedingsmiddelentechnologie | Landelijke gemiddelde | Verschil | |
|---|---|---|---|
| 
                                                                                        Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
                                                                                    Docenten | 7.6 | 7.7 | -0.1 | 
| 
                                                                                        Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
                                                                                    Studiebegeleiding | 7.7 | 7.6 | 0.1 | 
| 
                                                                                        Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
                                                                                    Studiefaciliteiten | 7.6 | 7.9 | -0.3 | 
| 
                                                                                        Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
                                                                                    Toetsing en beoordeling | 7.1 | 7.4 | -0.3 | 
Toon meer
                                                
                                            Kennismaken met de opleiding?
Kom naar de open dag
14
                                                            nov
                                                        Open avond, locatie Velp (bij Arnhem)
                                            Tijd: 16:00 - 20:00 uur
                                        
                                            Adres:
                                        
                                        Larensteinselaan 26a
                                            6882 CT Velp
                                        Deze instellingen hebben ook een open dag
Van Hall Larenstein - Leeuwarden
nov
                                14
                                2025
                            Open avond, locatie Leeuwarden
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Velp
nov
                                14
                                2025
                            Open avond, locatie Velp (bij Arnhem)
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
nov
                                15
                                2025
                            Open dag, locatie Leeuwarden
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 14:00
            Van Hall Larenstein - Velp
nov
                                15
                                2025
                            Open dag, locatie Velp (bij Arnhem)
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 14:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
dec
                                1
                                2025
                            Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden) 
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 15:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
jan
                                30
                                2026
                            Open avond, locatie Leeuwarden
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Velp
jan
                                30
                                2026
                            Open avond, locatie Velp (bij Arnhem)
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
jan
                                31
                                2026
                            Open dag, locatie Leeuwarden
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 14:00
            Van Hall Larenstein - Velp
jan
                                31
                                2026
                            Open dag, locatie Velp (bij Arnhem)
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 14:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
feb
                                9
                                2026
                            Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden) 
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 15:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
mrt
                                26
                                2026
                            Open avond, locatie Leeuwarden
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Velp
mrt
                                26
                                2026
                            Open avond, locatie Velp (bij Arnhem)
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
apr
                                20
                                2026
                            Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden) 
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 15:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
jun
                                4
                                2026
                            Open avond, locatie Leeuwarden
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Velp
jun
                                4
                                2026
                            Open avond, locatie Velp (bij Arnhem)
                Locatie: 
                Tijd: 16:00 - 20:00
            Van Hall Larenstein - Leeuwarden
jun
                                8
                                2026
                            Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden) 
                Locatie: 
                Tijd: 10:00 - 15:00
             
                             terug naar inloggen
 terug naar inloggen