Food Commerce & Technology
Niveau
Hbo
Graad
Bachelor
Sector
Aarde en Milieu
De hbo bachelorstudie Food Commerce & Technology is gericht op de combinatie van voedingstechnologie en commerciële economie. Je leert verwerking van agrarische grondstoffen tot voedings- en genotmiddelen, behoeften en ontwikkelingen op het gebied van voeding te vertalen naar nieuwe productideeën of aanpassingen van bestaande producten. Hierbij houd je rekening met de wettelijke eisen voor voedselveiligheid, hygiëne, etikettering, verpakking en reclame. Daarnaast krijg je inzicht in marketing, waardoor je leert beoordelen of een product aansluit bij de wensen van de consument. Ten slotte leer je verkoopplannen opstellen. Daarbij spelen inkoop, distributie en logistiek een rol.
Toelatingseisen
C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
Hoe wordt deze studie beoordeeld?
Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze studie?
Voltijd | |
---|---|
Algemeen oordeel
|
7.5 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het opdoen van onderzoekend vermogen binnen de opleiding, denk bijv. aan analytisch denken, het doen van praktijkgericht onderzoek en het schriftelijk rapporteren over praktijkgericht onderzoek.
Aansluiting beroepspraktijk
|
- |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
|
7.5 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
|
8.1 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
|
7.7 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
|
7 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de tevredenheid met hun baan.
Tevreden met baan
|
7.4 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over het loopbaanperspectief.
Tevreden over loopbaanperspectief
|
7.9 |
Het tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de toetsing en beoordeling door de opleiding, denk bijv. aan de duidelijkheid over criteria waarop getoetst wordt en het aantal toetsmomenten.
Toetsing en beoordeling
|
7.2 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de mate waarin je wordt voorbereid op je beroepsloopbaan, denk bijv. aan het contact dat je hebt met de praktijk (stages).
Voorbereiding beroepsloopbaan
|
7.1 |
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de wetenschappelijke vaardigheden wo.
Wetenschappelijke vaardigheden wo
|
- |
Aantal eerstejaars studenten
|
71 |
Gemiddeld aantal werkuur per week
|
38 |
Gemiddelde maandsalaris
|
2700 |
Baankans binnen vakgebied (%)
|
76.9 % |
Eerstejaars vrouw (%)
|
53.5 % |
Goede basis voor arbeidsmarkt (%)
|
71.1 % |
Tevredenheid studiekeuze (%)
|
73.5 % |
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 2024
Waar kan ik dit studeren?
Hbo | Bachelor | Voltijd | Aarde en Milieu | Amsterdam
Food Commerce & Technology
Hogeschool Inholland , Amsterdam
Hbo | Bachelor | Voltijd | Aarde en Milieu | Delft
Food Commerce & Technology
Hogeschool Inholland , Delft
Open dagen bij deze studie
Hogeschool Inholland - Amsterdam
apr
5
2025
Open Dag Inholland Amsterdam
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:00
Hogeschool Inholland - Delft
apr
5
2025
Open Dag Inholland Delft
Locatie:
Tijd: 10:00 - 14:00
Hogeschool Inholland - Amsterdam
jun
4
2025
Open Avond Inholland Amsterdam
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00
Hogeschool Inholland - Delft
jun
4
2025
Open Avond Inholland Delft
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00