E-Commerce & Entrepreneurship

Niveau
BOL/BBL
Duur

IN ÉÉN JAAR VAN MBO NAAR HBO - OP EUROCOLLEGE KAN HET!

Je kan bij EuroCollege al na 1 jaar Mbo doorstromen naar een Hbo opleiding van EuroCollege. Dit is ideaal voor diegene die snel willen doorstromen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk.

Wil je aan de slag als ondernemer? Carrière maken binnen een uitdagend bedrijf? Of als Digital Nomad de wereld afreizen en zakendoen vanuit Bali, Dubai of Curaçao? Dan is E-Commerce & Entrepreneurship dé opleiding die je op dit avontuurlijk leven voorbereidt. Tijdens deze mbo-studie ontdek je hoe succesvolle mensen denken en doen. Je leert duidelijke doelen stellen met behulp van discipline, focus, kennis en een positieve mindset, zodat ook jij straks carrière kan gaan maken als ondernemer.

Je toekomst na het afstuderen

Als E-commerce Entrepreneur of -manager ben jij verantwoordelijk voor de vindbaarheid van jouw bedrijf op het internet en de online verkopen. Je wisselt je werk af van uitvoerende naar coördinerende taken. Je ontwerpt succesvolle social media- campagnes, je analyseert de data en ontwikkelt met jouw team een content strategie waarmee je klanten nog beter bereikt.

Wie ben jij?

Je bent creatief of weet je te omringen met creatieve mensen. Je hebt een goed gevoel voor grafische-, interactieve- en audiovisuele vormgeving.

En natuurlijk wil je dat jouw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie. Door kennis op te doen over online-sales, Google, SEO, SEA, social media-kanalen, webshopfunnels, e-marketing en e-commerce speel jij na het afstuderen in op de kansen die jouw bedrijf verder laten groeien.

Docenten uit de praktijk

Je krijgt les van ervaren docenten uit het bedrijfsleven. Ook ga je aan de slag met het inrichten van de funnels, (online) customer journey (klantreis) en nieuwste softwarepakketten om zowel bewegend als stilstaand beeld te maken en te bewerken.

Welke vakken ga je volgen?

Tijdens deze opleiding krijg je onder andere te maken met de basis op het gebied van onlinesales, e-commerce en e-marketing. Denk bijvoorbeeld aan Online Marketing, SEO/SEA, Google-Analytics, Social Media en Contentcreatie.

Ook volg je lessen gericht op het zakenleven als Commerciële Economie, Commerciële Calculatie, Consumentenrecht en Loopbaan & Burgerschap. Op EuroCollege hechten wij bovendien veel waarde aan zelfontplooiing.

Daarom zal je tijdens je studie ook te maken krijgen met vakken als Succes & Mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Goede opstap naar een Hbo-Bachelor

Op EuroCollege zijn de opleidingen zwaarder dan op andere scholen. Dit komt omdat onze opleidingen versneld zijn. Zo haal je gemiddeld bij ons binnen twee jaar je mbo-diploma. Daarnaast kan je in één jaar doorstromen naar het hbo. Wij vragen veel van je binnen een kortere tijd. Zo laten we je wennen aan het ritme van het zakenleven én heb jij sneller je felbegeerde diploma te pakken.

Waarom EuroCollege?

Veel startende ondernemers stoppen snel omdat ze niet over de juist mind-set beschikken, geen zelfdiscipline en onvoldoende kennis hebben. Daarom vinden wij jouw persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk. Op EuroCollege leg je een stevig fundament om later als ondernemer furore te maken. Wij laten je kennis maken met hoe succesvolle mensen denken en doen. Je leert doorbijten en grenzen verleggen. Je traint je mentaliteit.

 • Stages & projecten (voorbeelden)
 • Amazon
 • TUI
 • Bol.com
 • CoolBlue
 • Rakuten
 • Samsung
 • Alibaba Group Holding Limited
 • Toekomstige beroepen (voorbeelden)
 • E-Commerce Specialist
 • E-Commerce Strategist
 • Online marketeer
 • E-Commerce Datamanager
 • Ondernemer (zelfstandig!)

Toelatingseisen

 • Middenkaderopleiding
  Dit is een volledige opleiding van 3 of 4 jaar. Hiervoor gelden dezelfde eisen als de vakopleiding (niveau 3).
 • Specialistenopleiding
  Deze opleiding volg je als je het mbo-3-diploma hebt behaald en wil doorleren in hetzelfde beroep. Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar.
Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding tot e-commerce specialist leer je de basisbeginselen van online sales, marketing en e-commerce. Je leert hoe je data analyseert en onderzoekt. Klantreizen, oftewel customer journeys, nieuwe media en project­management komen ook aan bod. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Andere open dagen van deze instelling

Opleiding in beeld
Volg ons:

Adres:
Oudenoord 325
3513 EP Utrecht