Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als schoenhersteller werk je in een winkel. Je werkt achter de verkoopbalie en in de werkplaats. Je verkoopt schoenen aan klanten en geeft advies. Ook repareer je schoenen: je repareert gescheurd leer, je doet stikwerk, je plaatst nieuwe hakken, vervangt zolen en repareert ritsen. Je repareert ook andere producten van leer zoals tassen.

Het repareren doe je soms met de hand maar ook wel met machines. Daarnaast zorg je ervoor dat de winkel er aantrekkelijk en netjes uiziet. Tijdens de opleiding leer je schoenen te repareren en af te werken. Je krijgt les in verschillende technieken om schoenen te stikken, mooi te maken of aan te passen. Je krijgt ook les in het omgaan met klanten.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert werken met leer en de gereedschappen die je nodig hebt bij het beroep van schoenhersteller. Je leert hoe schoenen en laarzen kunnen worden gerepareerd. Je leert ook tassen, riemen en andere lederwaren herstellen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    St. Laurensdreef 22
    3565 AK Utrecht