Eerste monteur middenspanningsdistributie

Niveau
Duur
Sector

Werk je al een tijdje als monteur middenspanningsdistributie? En wil je nu de volgende stap zetten in jouw vakgebied? Kies dan voor de opleiding Eerste Monteur Middenspanningsdistributie. Je leert verder en je ontwikkelt je tot Allround Vakbekwaam Persoon (AVP). Met deze AVP-kwalificatie ben je dagelijks bezig met aanleggen en onderhouden van distributienetten voor middenspanning. Je werkt met kabels, diverse gereedschappen en vaak heb je een eigen bus. Daarnaast geef je leiding aan monteurs.  

Je bent al gewend om buiten te werken en je handen vies te maken. Als eerste monteur ben je ook verantwoordelijk voor het werk, de andere monteurs én de veiligheid. Je moet goed kunnen samenwerken en overleggen. Veiligheid staat in jouw werk voorop. Daarom volg je altijd heel nauwkeurig alle protocollen en vaste regels. 

BOL/BBL
De opleiding Eerste Monteur Middenspanningsdistributie is een BBL-opleiding. Je kiest dus voor een combinatie van werken en leren. In de opleiding draait het om de praktijk, om het doen. Je krijgt meer, verdiepende theorielessen die natuurlijk aansluiten op de praktijk. Je leert meer over de techniek, maar ook over leiding geven, begeleiden, samenwerken en overleggen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt formuleren en rapporteren.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Tempelhofstraat 80
    1043 EB Amsterdam