Terra - MBO Emmen

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Niveau 1

Heb je zin in een afwisselende baan? En heb je geen probleem met onregelmatige werktijden? Denk dan eens aan een baan in de horeca! Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werk je in de bediening of in de keuken. Als je bedient, neem je bestellingen op, je serveert en rekent af. Je moet goed tegen stress kunnen, want soms wordt het opeens heel druk!

In de keuken doe je allerlei dingen. Je smeert broodjes, perst fruit, zet koffie, versiert desserts en snijdt stukken taart. Je warmt ook wel producten op of pakt ze in. Hygiëne is heel belangrijk in de horeca. Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie zorg je daarom voor een schone werkplek. Op school leer je hoe je met klanten omgaat en hoe je een vriendelijke en verzorgde indruk maakt. Je leert om te gaan met een kassa en je leert hoe je met andere mensen samenwerkt.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding zijn geen speciale toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Als assistent horeca, voeding of voedingsindustrie ga je aan het werk in cafés, restaurants, eetcafés en fastfoodbedrijven. Of je kunt verder leren, bijvoorbeeld voor medewerker bediening of kok, op mbo niveau 2 of 3

Duur

De BOL-opleiding duurt 1 jaar, de BBL-opleiding duurt 2 jaar.