Monteur middenspanningsdistributie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tussen de stroom die thuis uit je stopcontact komt en de hoogspanning van de energiecentrale zit nog een overgang. Die noemen we middenspanning. Als monteur middenspanningsdistributie koppel je het middenspanningsnet met transformatoren aan het hoge en het lage net. Je legt aan, monteert en maakt distributienetten gebruiksklaar. Ook zorg je voor onderhoud en reparatie. Veiligheid is zeer belangrijk in jouw werk. Daarom mag dit werk alleen door vakmensen worden gedaan. Na je opleiding krijg je de kwalificatie Vakbekwaam. 

In dit vak werk je veel buiten. Je bent altijd in de weer met kabels en gereedschap. Alles wat jij doet moet 100% veilig zijn. Daarom werk je heel precies volgens protocollen en vaste regels. Na je opleiding kun je werken bij grote bouwbedrijven, energiebedrijven of spoorbouwbedrijven. Of je gaat aan de slag bij onderhouds- en storingsdiensten. 

BOL/BBL
De opleiding Monteur Middenspanningsdistributie is een BBL-opleiding. Je kiest dus voor een combinatie van werken en leren. In de opleiding draait het om de praktijk, om het doen. Om de praktijkopdrachten goed uit te kunnen voeren krijg je ook theorievakken. Bijvoorbeeld elektrotechniek, kennis over materialen, rekenen, taal, tekenen en ICT. 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Mozartlaan 15
    8031 AA Zwolle
    E-mail: